Naakt geboren en naakt sterven, gedraag je!

Ik ben opgegroeid in een middenstandsgezin. Van mijn ouders heb ik geleerd dat iedereen gelijk is en niemand beter dan een ander. Dat betekende voor mij dat ik veel van mijn vrije vakantietijd lekker tussen de meiden (lees het personeel van mijn ouders) aan  het werk was. Niks dochter van de baas…aanpakken en meewerken. Boterhammetjes met tevredenheid eten, daar is nog nooit iemand van doodgegaan.
Voor mij geldt dus ook dat in organisaties iedereen zijn werk doet en iedereen van hoog tot laag, elkaar met respect behandelt zonder rangen of standen gedrag. Zonder conciërge blijft de deur dicht en zonder de medewerkers van de schoonmaakdienst de school smerig. Zonder CVB en directie heeft niemand ergens last van trouwens.
Vorige week in Domburg heb ik echter een aantal staaltjes kouwe kak meegemaakt waar het schaamrood van op mijn kaken kwam en ik wil daar iets over kwijt.

  • Waarom verwachten bezoekers van een conferentie dat zij ten allen tijden op hun wenken bediend worden door de organisatie? Mankeer je wat aan je handjes?
  • Waarom gebruiken mensen de woorden: ik eis dat je dit doet want ik ben een ……lees PIEF? Jij MOET dit of dat?
  • Waarom denken mensen dat zij zelf geen fouten maken (halve dag bij een verkeerd huis staan en de organisatie de schuld geven van een foute sleutel).
  • Waarom denken mensen dat ze zo belangrijk zijn dat ze niet van te voren hoeven in te schrijven en gewoon komen, dan stampvoeten als ze niet binnen mogen omdat vol echt vol is?
  • Waarom gedragen wannabe popsterren zich als beroemdheden en willen ze zich niet onder het plebs mengen, wij zorgen er toch voor dat ze te eten hebben?
  • Waarom halen mensen gewoon na vriendelijk vragen, hun auto niet weg van de geplande looproutes, ook niet na herhaaldelijk vragen? Ja het waren bijna aldoor auto’s van management en directieleden. (zoek jouw kenteken even tussen de 3000 gepubliceerde foto’s)
  • Waarom roept een, zie mij ik ben belangrijke PIEF, al voorkruipend, naar een leerling dat hij 5 bier en 3 wijn wil en dat de beste jongen het maar even buiten moet komen brengen? (let wel: meer dan 1.100 bezoekers).

Lieve omhooggevallen piefen en piefinnen…..wij worden allen naakt geboren en gaan ook naakt dood….niemand is beter dan een ander en gedraag je dus als mens onder mensen.
Oh ja,  lange afstandszeikerds hebben een nog groter minderwaardigheidcomplex!