Mooie mensen….mooie doelen…de wereld op wielen.

Vanaf begin dit jaar probeer ik de vrijdagen te ONT-moeten. Dan probeer ik afspraken te maken met mensen waar ik zelf heel nieuwsgierig naar ben en wil weten wat hen beweegt en hoe we elkaar kunnen helpen.

Een van die mensen is Niels Schuddeboom, die ik al bijna vanaf mijn eerste schreden op Twitter volg. Met hem MOEST ik gewoon eens echt praten in plaats van Twitteren.

Niels is volop bezig met het inzetten van appriciative inquiry in zijn workshops en trainingssessies. Met name de verschillende werkvormen die je daarbij kunt inzetten, zijn ook een deel van mijn repertoire. Echter…..mijn benen doen het wel en de zijne niet.
Juist omdat ict het leven zou moeten kunnen veraangenamen, hebben we een aantal (gratis) tools de revue laten passeren. Welke instrumenten zou Niels nu kunnen gebruiken in zijn trainingen?

Brainstormen kan bijvoorbeeld met Linoit.com (lijkt het meest op echte geeltjes)
Uit de ordening (slepen van geeltjes) zou je vervolgens stellingen kunnen nemen en deze bijvoorbeeld door ze in Sticky Moose te zetten kunnen ranken.  Daarna kun je met een of twee vragen aan de slag.

Afijn, uit onze sessie kwam dat we het ook mooi zouden vinden als je in bijvoorbeeld een Google Hangout ook in groepen zou kunnen werken. Daarin zou de trainer overal mee moeten kunnen luisteren en kijken.
Heeft iemand een oplossing, want ik kan er geen vinden?
…..de trainer kan meekijken, soms iets zeggen (desnoods in de chat) maar de anderen in de groepen moeten gewoon met elkaar aan de slag zijn. Natuurlijk gewoon vanuit huis.

Het gesprek dat ik met Niels had was inspirerend, leuk, gezellig en ik had het gevoel dat we elkaar al jaren kennen.

Ik heb grote bewondering voor de positieve manier waarop hij in het leven staat.
Een man als Niels denkt in oplossingen, want problemen heeft ie al genoeg.

We hebben het dus ook gehad over het feit dat Niels zo vreselijk graag een bus wil hebben, waarmee hij zijn gezin kan brengen waarheen zij willen.
Hij is een ondernemer in hart en nieren en dus is hij gisteren gestart met een crowdfunding actie voor een bus.

Hopelijk is er gewoon een autobedrijf dat zegt….hier is je bus…maar voor nu roep ik hier op….gun Sanne, Sep en Niels (en hulphond Stevie) de wereld op (andere) wielen.

Kijk hier naar zijn actie, daar kun je ook de video zien waarin Niels vertelt waarom hij die bus zo hard nodig heeft.