Moederdag

Dit is de eerste WOT waar ik het WOT woord mocht kiezen en dus neem ik een open deur woord. Iedereen heeft een moeder (gehad) dus niemand kan zeggen dat het woord geen belletje laat rinkelen. Ook ga ik ervan uit dat iedereen er ‘wel iets van vindt’.

Moederdag is een feestdag die wordt gevierd ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving
[bron: wikipedia]

Zelfs toen mijn moeder nog over ons moederde, vierden we thuis geen moederdag. Wel was het een traditie om naar de moeder van mijn vader te rijden, maar dat ging niet gepaard met cadeaus. Dat was gewoon een rondje Hillegom en de dag uitzitten (als kind) omdat de ‘grote mensen’ moesten praten.

Het was de school van mijn kinderen die ons een beetje in de moederdag stand drukte. Want daar werd druk geknutseld en gedicht. Ook werd er uitgelegd hoe je veilig mamma ontbijt op bed kon brengen, zodat de beschuitkruimels de week erna nog tussen de lakens lagen.

Ik heb er niets mee

Jammer genoeg ontkom je niet aan de vercommercialisering van moederdag. Daar heb ik eigenlijk nog een grotere hekel aan. Bloemen zijn ineens ‘moederdags duur’, de mailbox puilt uit met stomme reclames. Ik heb me allang uitgeschreven uit nieuwsbrieven die er melding van maken, dus ik koop ook echt minder bij zulke clubs.
Reclames op tv, in kranten en op de radio.

Vorig jaar was de eerste moederdag zonder mijn moeder. Ik was hoogstens iets meer geïrriteerd dan nu, maar het was echt geen extra zwarte dag omdat ze er niet meer was.
Natuurlijk begrijp ik dat omzet, omzet is…..maar van mij mag moederdag op dezelfde weggooi hoop als Valentijnsdag en Halloween.
(zo en nu voelen mijn kinderen zich ook schuldig als ze zondag niet met een treurbosje tulpen voor de deur staan).

Op naar mooi weer, zomer en andere feestelijke gelegenheden!
Hoe denk jij over Moederdag en wat doe jij op die dag?

Eén reactie

 1. Wat is Moederdag voor mij? Ooit heel hectisch, nu rustig(er)
  https://ria-en-fibromyalgie.blogspot.com/2023/05/wot-moederdag.html

  Net als jij hoeft die commercie van mij niet, hoewel ik een beetje aandacht niet erg vind. Mijn moeder moest de aandacht altijd al delen met mijn jarige vader. Mijn ene oma moest haar Moederdag jaarlijks delen met eerst één en toen nog een tweede zoon. Uiteraard waren die niet altijd op Moederdag jarig, maar wel rond die tijd. Net als mijn zoon nu.

  Ik vind een bosje bloemen in september ook leuk, net als een kaartje, een knuffel en eventueel een cadeautje.
  En waar ik helemaal een hekel aan heb zijn ‘boeken voor moeder’. Kennelijk heb ik daar de afgelopen jaren genoeg over geklaagd (en ik vast niet alleen) want tegenwoordig zitten daar wél thrillers bij, haha

  Afijn
  Nog even en ik heb een tweede blog hier ter plekke af, dus ik houd maar op. 😀

Reacties zijn gesloten.