Mijn vlag staat klaar!

Zoals een goed burger betaamt, wie niet stemt mag niet zeuren…heb ik vanaf mijn 18e nog nooit een verkiezing overgeslagen, altijd weloverwogen (dus op verschillende partijen) gestemd.
Om mij heen hoor ik echter, de laatste tijd net zulke intelligente, hardwerkende, sociaal vaardige en weldenkende mensen als ik, zich uitspreken VOOR de PVV. Meestal doen zij dat niet eens vanwege de griezelige denkbeelden maar als protest tegen het huidige Haagse Pluche.
De enge uitspraken, kromme denkbeelden en bijna van tevoren te verwachten chaos zijn dus blijkbaar ondergeschikt aan de huidige politiek en de toekomst daarvan. Protesteren dmv een blanco stem komt blijkbaar niet bij hen op.
Mensen die in rustige welvarende buurten wonen, mensen die op een eiland wonen, mensen die in een hutje op de hei wonen….die spreken zich nu uit tegen hoofddoekjes, de Islamisering van de samenleving en veel meer voor hen vreemde ver van hun bed kronkels.
Ik kan me heel goed voorstellen dat de huidige politieke partijen het in achterstandsbuurten, waar heel veel ellende is, het hebben laten liggen en die mensen daar mogen wat mij betreft hun ongenoegen laten blijken, dat is hun goed recht.
Ook ik ben tegen onderdrukking van vrouwen, besnijdenis van vrouwen, gedwongen uithuwelijken. Maar ook ben ik tegen partijen die geen vrouwen toelaten in hun besturen, dominees die kinderen met straffe hand opvoeden, pastoors die weigeren een homo een hostie te geven? Ik ben tegen teveel belasting betalen, vingerafdrukken inleveren bij aanvraag van mijn id-bewijs, files en ach, mijn 65e was zo’n mooie leeftijd om te stoppen met werken.
Ik ben echter voor een multiculturele samenleving, dat zijn we al eeuwen!
Ik ben voor een kenniseconomie waar geinvesteerd wordt in de toekomst van onze kinderen! Ik ben eigenlijk voor heel veel. Ik stem op een partij omdat ik VOOR verbeteringen en veranderingen ben en niet tegen iets.
Mensen kom nou toch, word wakker….mijn vlag staat klaar…die gaat in juni halfstok als de PVV gaat winnen, da’s iets later dan begin mei.
De link even terug naar onderwijs: je zal deze man als minister van onderwijs krijgen…sterkte!

5 reacties

 1. Moedig Karin!
  En ik hoop echt met jou dat we de vlag straks niet halfstok hoeven te hangen, maar dat mensen op tijd hun verstand terugkrijgen!
  Prachtig: laten we vóór dingen zijn en niet domweg en ongenuanceerd tegen…

 2. Goede actie, Karin.
  Als ik zie hoeveel ‘volgers’ jij hebt op je blog, moet deze boodschap overkomen! En terecht.

 3. Hoera voor Karin. Maarten van Rossum schreef een aardig boekje: waarom is de burger boos. Geeft mooie inkijk in de volgers van de partij die ik niet bij naam wens te noemen.

 4. Beste Karin,

  Wat wijs is en wat niet in deze tijd waarin de bestaande politieke partijen het moeilijk hebben met de wijze van optreden van de PVV weet ik niet.
  Ik ben het gewoon roerend met je eens. Maar misschien dat de manier waarop je deze man nu weer (terecht) belachelijk maakt, voor een typische PVV stemmer weer reden te meer om op ze te stemmen.
  Laten we hopen dat het gezonde verstand en hart voor alle Nederlanders uiteindelijk overwint.

  Fred

Reacties zijn gesloten.