Mijmeringen

Nu ik weer thuis ben na een paar nachtjes (70 nachten), kom ik weer in de verleiding om te bloggen. Laat ik je niet lastig vallen met de slechte gewoontes, ofwel lekkers en leuks waar ik de verleiding niet van kan weerstaan.
Wijntje, chocolade, dropjes en  linnen jurkjes….bijvoorbeeld.

Verleiding: 1) Aantrekkingskracht 2) Aanvechting 3) Bekoring 4) Seductie 5) Tentatie 6) Valstrik 7) Verlokking 8) Verovering 9) Verzoeking

encyclo.nl

Het is moeilijk wennen thuis na zo lang op weg geweest te zijn, stil in huis, herrie om huis en gelijk weer meedoen met de ‘agenda trekken en zullen we dit of dat’. Dat maakt dat ik soms wat dingen zit te overpeinzen.

De twee grootste verleidingen op dit moment.


Stoppen met werken.

In oktober word ik 64, een leeftijd waarbij je in de verleiding komt om na te denken over je pensioen. De ruim twee maanden reizen hebben aangezet tot nog meer in die verleiding komen. Het blijft door mijn hoofd spoken, stap ik uit het ‘werkzame leven?’ Als ondernemer kan ik gewoon zelf besluiten om te stoppen en de boel laten, maar het knaagt wel een beetje.
Wat ga ik dan doen de hele dag? Vrijwilligerswerk te over, maar dan leg ik mezelf weer vast aan taken waar ik zelfs niks voor betaald krijg. Ik zoek geen bezigheidstherapie.
Wat wil ik dan? Reizen natuurlijk en nieuwe dingen leren. (Harp spelen, zingen of een studie oppakken)

De tweede verleiding is een andersommetje…..
Ik wil wel weer verleid worden.

Daarover heb ik al vaker geschreven, maar ook het reizen (heel fantastisch met een giga leuke anders solo reizigster) heeft me er weer over na laten denken.
Hoe mooi zou het zijn om samen met een maatje, in de bus te zitten en al rijdend elkaar te wijzen op leuks, moois en meer?
Een knuffel (of meer)
Een tweede brein die meedenkt
Twee handen extra bij klussen en dingen gedaan krijgen.

Het gaat uitstekend hoor, alleen zijn, zelf rijden en reizen.
Zeker met een gelijkgestemde andere solo is het echt goed samen.
Maar het knaagt toch wel.

Omdat ik nog in de vakantiemodus met de slechte gewoontes zit, ga ik daar gewoon op woensdagmiddag, met een wijntje in de hand, eens een tijdje over nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Stoppen is ook ondernemen.
    Wij deden het enigszins gedwongen door gezondheid. Het gaf ruimte om áchter die gesloten vensters ruimte en nieuwe uitzichten te vinden op invulling van ‘hoe verder?’
    Het gaat niet van de ene op de andere dag, maar beslissen en punten zetten geeft ruimte, rust, voldoening en wie weet in jouw geval een ‘Andersommetje’
    Ik wens je nu de kordaadheid om minimaal 1 punt van hierboven af te kunnen vinken.
    Knufffel van een nu tevreden ex-boerin-docent-educatief auteur