Micropauzes en 10 minuten niksdoen

Na een paar dagen stevige nekpijn (nee niet vanwege het open dak rijden) toch maar eens gaan opletten hoe en hoelang ik per dag achter die notebooks hang. Let nu dus even netjes op mijn houding, hoogte van de stoel. Had al een trackball muis en los toetsenbord. Ook het beeldscherm staat op 50 cm en ooghoogte. Het eerste wat ik vamorgen in mijn wijsheid dacht te doen was een dwingeland als Workrave (of een ander pauzeprogrammaatje) downloaden en installeren. Na een uur kwamen de micropauzes van dertig seconden me de neus al uit….daarna moest ik elk uur 10 minuten stoppen. Wat ga je in die 10 minuten doen (na de gedwongen gymnastiek oefeningen), juist kopje koffie, knetterijsje eten en effe roken. Heel gezond geen stijve nek maar wel meer dan gewoonlijk roken en wie eet er nu knetterijsjes? Gelukkig bleek na een toertje op internet dat het ook bewezen onzin is. Gewoon wijzer zijn en minder online en achter het toetsenbord. Voor mezelf dus deze week zoveel mogelijk internetloze avonden opgelegd en pen en papier (hee dan heb ik weer wat aan de digiscribble) meer gebruiken.
wijzemuis