Meiden, vrouwen en mannendingen

Ik kwam erachter dat ik de gehaktdag vergeten was en dat ik heel veel niet gedaan heb. Terwijl mijn dochter een gouden avond heeft in het Heereveen stadion waar zij naar “haar” cluppie kijkt die een beetje de pan in gehakt wordt door “haar gouden team” met daarin haar Kaka, zit ik met een oog te kijken naar diezelfde wedstrijd en mijn belofte waar te maken. Een week lang zal dit weblog gewijd zijn aan vrouwen, meisjes die in mannenwerk doen, mannenopleidingen volgen en vrouwen die rolmodel zijn voor al die meisjes die daar nog over nadenken. Het is heel moeilijk meiden in de techniek te krijgen. Logisch als je denkt aan het feit dat als je als vrouw langs een bouwplaats loopt en ongeacht je leeftijd en omvang nagefloten wordt. Stel je voor dat je als meid op die steiger staat en dat bij alle mannen doet. (oei dat is heel generaliserend geloof ik) Of neem mijzelf als voorbeeld, werkend bij de sector techniek waar op dit moment 1 vrouw in de directie zit (zij vertrekt) en mij als enige vrouw in de laag daaronder achterlaat. Maakte gisteren al grapjes over het feit dat als er een “MD” dag is het beter is als ik thuisblijf, zijn ze lekker met “de mannen onder elkaar”.
Dus vanaf vandaag een week lang links en posts over vrouwen in mannenberoepen of de oproep om daarin te stappen. Niet om over mannen te mekken maar om vrouwen te trekken!