Meetup van het Noorden: Dat smaakt naar meer

Afgelopen dinsdag 14 november vond de eerste Meetup van het Noorden plaats.
Omdat wij bij de stichting LeerKRACHT, vorig jaar genoten hebben van de uitwisseling met het bedrijfsleven besloten we dit voor meer mensen mogelijk te maken.
Voor de zomervakantie hebben we een aantal mensen benaderd en zijn in het diepe gesprongen.

ROC Friese Poort Drachten was de eerste die riep: kom maar bij ons, wij zorgen voor de innerlijke mens.

Op 14 november druppelden dus vanaf half vijf de deelnemers aan de MeetUP binnen. In de bevestiging die deelnemers gemaild gekregen hadden, was er wel een opdracht gegeven.
Alle aanwezige organisaties moesten in een Pecha Kucha  of postersessie laten zien hoe er bij hen aan duurzame verbetering gewerkt wordt.

Zoals gebruikelijk bij LeerKRACHT, maar heel herkenbaar voor bijna alle deelnemers, startten we met een bordsessie. Best stevig met circa 40 mensen maar wel een inspirerende start.

Vier organisaties vervolgens aan de beurt om een “echte Pecha Kucha” te verzorgen. Aegon, Hanze Hogeschool, AOB rayon Noord en Noordkwartier lieten ziet hoe zij werken aan of denken over duurzaam verbeteren.

Jan Riezebos nam ons vervolgens mee in zijn inspiratieverhaal over anders werken en innovaties.
Hij legde de link naar het bedrijfsleven en onderwijs en gaf ons denkwerk mee.

Doordat het diner in een buffetvorm beschikbaar was, was er een levendige sfeer aan de verschillende tafels. Tijdens het diner hadden we ook kunnen kijken op/bij de posters van de deelnemers. Deelnemers waren: ROC Friese Poort, Noorderlicht, StichtingLeerKRACHT, ING, Aegon, Philips, OTB, Hanze Hogeschool, AOB….(ik vergeet er vast een paar dus ik vul later aan).
Daarom werd het diner iets opgerekt om toch te gluren bij de buren.
Vervolgens startten we een “open space” waar in twee rondes op grond van vraag en antwoord telkens vier onderwerpen ter sprake kwamen.
De onderwerpen werden door deelnemers aangedragen en ook daar ontstonden in elke hoek van het restaurant levendige gesprekken.

Om acht uur had nog niemand zin om te vertrekken.

Het smaakt naar meer bleek ook uit de ingevulde evaluatieformulieren.
Daarom gaan we door en hebben ING en de Hanze Hogeschool al aangegeven mee te willen denken en werken aan de volgende Meetup van het Noorden.