Mediawijsheid scholen en veel docenten = 0


[bron]

Afijn, de domheid van de docent die zijn wachtwoord in het tekstveld van zijn inlognaam tikte, toen de beamer al aanstond en de leerlingen meelazen, kennen we al.
De docent die de antwoorden van een toets publiceerde op het intranet voor de toets plaats had gevonden, omdat hij AM niet van PM kon onderscheiden, kennen we ook.
In beide gevallen maakten studenten/leerlingen misbruik van de domheid van de docent en werden ze (terecht) bestraft…maar die docenten?
Vandaag weer een geval waarbij ik denk, oke leerling ging de fout in. Hij publiceerde foto’s van zijn medeleerlingen op een website en daarop kon gestemd worden (Zuckerberg in spe). Volgens zijn zeggen heeft hij de site of het netwerk van school niet gehackt en de club ICT gewaarschuwd voor openstaande achterdeuren. Daar was ik niet bij dus dat weet ik niet.
Nou kan ik niet hacken maar wel zoeken. De bewuste school publiceert aardig wat foto’s hier en hier en hier (links onderaan 3 jaar foto’s) weten ze dat er hier foto’s staan? Mediawijsheid begint bij de school WATCH THEIR SPACE

Is er aan al die mensen gevraagd of ze het goed vonden dat er foto’s gepubliceerd werden? Kom me niet aan met openbare nieuwsgaring, schoolfeesten en brugklaskampen zijn niet openbaar. Waarom staan die foto’s er 3 jaar?
He school kennen jullie de nieuwste cyberpesten rage al, bezemen?
Zet nou die massa’s foto’s eens achter een slotje, inlog, intranet…weet ik veel maar denk eens na!
Word niet alleen ouder maar ook eens (media)wijzer!