MBO moet weer degelijk worden

In een verdiepingsartikel in Trouw wordt verwezen naar de Het Willem I college die het anders gaat aanpakken.
In plaats van een groot ROC waar alle opleidingen gegeven worden vanaf niveau 1 tot en met niveau 4, wordt de school verdeeld in afdelingen met elk een eigen naam. Doorstromen naar HBO heet alleen nog MBO. Bij de MBO afdeling zal nog maar 20% van de opleiding in stages zijn, de overige 80% degelijk onderwijs (kennis?). Doorstroom naar het HBO zal op die manier beter verlopen denk ik, aan de andere kant blijft de B voor beroep staan, wat weinig praktijkervaring dan of de praktijk in school moet heel sterk zijn. Bij Willem I maak ik me daar geen zorgen over, voor wat betreft mijn ROC, laat ik me daar liever niet over uit. De andere afdelingen zijn “eenvoudige beroepen”, de primaire beroepsopleiding en gekwalificeerd vakman (middelbare beroepsopleiding). Ik heb persoonlijk wat moeite met de naam voor de primaire beroepsopleiding, eenvoudig heeft voor mij een wat negatieve uitstraling. Ben heel benieuwd waarom die keuze gemaakt is en ook wat het gaat worden. Andere ROC’s als het Friesland college zijn enthousiast over het initiatief. Blijf de ontwikkelingen vol nieuwsgierigheid volgen, gelukkig mag ik binnenkort weer deelnemen aan de kenniskring en 10 minuten Hap Snappen, kan dan mooi even in de keuken kijken
.

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

  1. Karin,

    Leuk dat je aan het artikel aandacht besteedt. Ik ga het nu meteen lezen, en ben erg benieuwd wat er van het persbericht incl. beschrijving van de visie in de pers is overgebleven.

    Trouwens leuk dat je met Flock werkt 😎

    Groetjes, Patricm

Reacties zijn gesloten.