Marktwerking kostte me vandaag al mijn energie

Echt, ik weet dat het allemaal veel erger is voor de vluchtelingen, mensen die getroffen zijn door Corona en heel veel mensen die het allemaal veel slechter hebben!.
De leedladder kan dus weer in de kast,  voor het geval je een tante, neef, nicht, zus broer hebt die het nog slechter getroffen hebben.
Ook de betweterige je had dit, dat of zo moeten doen reacties mag je lekker laten voor wat het is.

Ik moet het gewoon even kwijt en wie schrijft die blijft!

KPN
Afgelopen weekend maakte mijn oudste zoon mij erop attent dat mijn moeder 76,00 euro per twee maanden betaalt voor haar telefoonaansluiting. Dat is reteveel, want ze heeft bijna niemand meer om te bellen en wij bellen haar altijd zelf, omdat ze ons ‘niet lastig’ wil vallen.
Via Twitter kreeg ik van KPN webcare een telefoonnummer om te bellen, wie weet was er wat te regelen.
Een 0800 nummer. Eerst de riedels met wat ik op internet allemaal zelf kon doen, toen de Kieslijsten die langer zijn dan die van onze gemeenteraadsverkiezingen. Vervolgens de melding dat de wachttijd tussen de 8 en 12 minuten zou zijn…en of ik wel of geen kutmuziekje wilde. Ik was alleen maar blij dat ik mijn moeder niet opgezadeld had met deze klus.

Mevrouw 1…..ja de analoge lijnen zijn echt duur….misschien moet uw moeder (92) overstappen op KPN zus en zo…met internet, tv en bellen.
Ik ga u doorverbinden met een collega.
Weer in de wacht…..nu met kutmuziekje
De volgende wijze mijnheer vertelde me zelfs dat KPN ook wel van die analoge lijnen af wil en zelfs geen nieuwe abonnees aanneemt. Het kost teveel geld om die lijnen te onderhouden. Het blijft dus 33,50 per maand, omdat het is zoals het is.

De monopoliepositie van KPN….maakt dat mijn moeder de afgelopen 30 jaar dik 12000 euro gestort heeft in het groene potje.

De telefoonnummers 030-13181, 030-718181, 03402-63842 en haar huidige nummer zijn in elk geval in mijn hoofd nog latent op te lepelen.

Brengt me gelijk bij het tweede akkefietje van vandaag.
Weer betreft het mijn moeder. De kwakkelt al een tijdje en soms stuurt ofwel de huisarts ofwel de thuiszorg iemand langs die even een ‘testje’ met haar doet.
Ineens stond er vanmorgen een mevrouw bij mijn moeder in huis van Geriant, die ‘een gesprekje’ met mijn moeder voerde en mij daarna belde.
We komen om te kijken of je moeder nog wel thuis kan wonen en niet echt aan het dementeren is. Wees gerust…dat is ze niet….wat mij betreft gaat meer om een eventuele plek om haar laatste jaren (hoop ik) te slijten.
Een eventuele Indicatie heeft niet direct tot gevolg dat er ook plaats is.
Lange wachttijden, want verzorgingshuizen bestaan niet meer.
Wat het ergste is, is dat mocht ze ooit een plek krijgen….ze eerst haar eigen huis moet opeten en een eigen bijdrage moet betalen om zorg in te kopen.
Marktwerking heet dat.

Energie! (niet de mijne, die is op inmiddels).
Mei vorig jaar liep mijn energiecontract af, dat was een van de dingen waar ik me nooit mee bezighield. Mijn keukentafiellief was de regelneef.

In mei stuurde ik dan ook een vraag naar EnergyDirect over het contract. Het advies was: geen nieuw vast contract  maar even veilig flexen. Na de jaarafrekening (waar ik in juni nog geld terug kreeg) werd het maandbedrag verlaagd. Ik heb het direct weer verhoogd, omdat ik de bui wel zag hangen.

Vanaf december ben ik af en toe eens gaan mailen met de club. Ik wil betere inzage in mijn verbruik, mag ik mijn gasmeterstand vervroegd doorgeven.

Er is een dashboard waar je kunt zien wat het verbruik is en wat de werkelijke kosten zijn.
Ik heb 16 zonnepanelen en lever dus ruim 3000 kw terug. De gasmeterstand werd verwerkt (na aandringen ook een beetje rommelig zichtbaar in het dashboard).
Ik realiseerde me best wel dat ik wat zou moeten bijbetalen, maar echt helder inzicht had en kreeg ik niet.
Vanmiddag kreeg ik mail van de club

Naast het feit dat het bedrag onrealistisch hoog is, vind ik eigenlijk de fout die er onder staat nog razendmakender. Doodleuk melden ze, dat ik maandelijks dus minder ga betalen. Ben ik nou gek….of zij?
Trouwens, dit is mijn energieverbruik van februari

Na aan wat knoppen gedraaid te hebben, heb ik het maandbedrag verlaagd naar 476 euro
Natuurlijk heb ik ook direct een andere leverancier gekozen en stap als de wiedeweerga over. Ik vertrouw EnergyZero voor geen meter meer.

Lang leve de marktwerking die vooral over de ruggen van de gewone burgers gaat.
Denk na waar je op stemt….zelfs als het gemeentelijke verkiezingen zijn!

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.