Mailen…ik leg het nog 1 keer uit..let op senior accountmanagers en communicatie hoofden

Vandaag ontving ik een vriendelijke mail van een Senior Accountmanager van een erkend ***aanbieder in het bezit van een prachtig ***instrument waarin hij mij uitnodigde om eens contact op te nemen, ik mocht de software wel eens testen. Nu werk ik zelf al een tijdje bij een bedrijf dat zelf een mooie ***omgeving aanbiedt, dus da’s nou niet heel zinvol…maar ach kennisdelen is nooit mis. Echter de mijnheer (verdenk echter zijn lieftallige assistente ervan) had niet nagedacht hoe je nou een mail aan VEEL mensen stuurt. Ja hoor…AAN….VEEL…MENSEN. TOP…dank u!
Wat mij betreft gebruik je de BCC functie in de mail alleen in dit soort gevallen, handig om in een keer heel veel mensen een mail te sturen zonder dat zij weten aan wie je die mail stuurt.
Ander gevalletje dat mijn mailbox passeerde: een medewerkster bij een dienst Communicatie en Marketing die het presteert een mail op te stellen in lila letters en ja (ogen dicht) in lettertype COMIC SANS (pff gelukkig niet in mijn blog editor beschikbaar).
Ken je ook dat stukje onder aan de mail (meestal lettergrootte 18…met zo’n groene boom erin)…die je vraagt na te denken voor je op afdrukken klikt? Tip aan die milieubewusten: schrijf een korte mail met een bijlage die je in een platte teksteditor geklopt hebt…want onder aan jullie vriendelijke verzoek staat meestal een disclaimer van 10 regels minstens in 3 talen en die jij zelf niet eens ziet.
Een tijd lang heb ik mail visitekaartjes gespaard, niet vanwege de namen en adressen maar vanwege de idiote functienamen die mensen zich toe eigenen, lekker belangrijk en de meest onzinnige dingen  Workplace Learning (ja werkplekleren), of het mail adres in het visitekaartje TOPPER, van wie krijg ik die mail dan?
Juist mensen in zulke posities zouden toch het besef moeten hebben wat ze mailen, hoe ze mailen en naar wie.
Dank voor de kansen, wees niet ongerust…ik vergeet 9 van de 10 keer de beloofde bijlage..dus spammen zal er bij mij niet van komen…zinloos…ik bel wel even.boompje.gif

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.