Mailboxen, mailgedrag en irritaties.

box.jpg
Gisteren de hele dag druk geweest mijn mailbox met daarin 232 werkmails te archiveren en af te handelen.
HIJ IS LEEG!

Nu staan er wel ruim 50 in de AA af te handelen en AB brandende vuurtjes maar toch.

Enkele irritaties.
Waarom laten mensen zichzelf mail sturen als er vervolgens niets mee gebeurt? Het grootste deel van mijn AA is wachten op antwoord van anderen. Mijn leidinggevende leest de mail zelf nooit, dat wordt geprint en daar wordt een antwoord op geschreven dat vervolgens weer door een ander wordt gedigitaliseerd en teruggestuurd. Laat dat account uitzetten en bouw een schoenendoos om tot brievenbus.
Als ik  AAN iemand mail verwacht ik dat die antwoord geeft binnen een redelijke tijd (3 dagen max?)

Als ik CC dan verwacht ik dat de ge-CC-de het ter kennisgeving aanneemt maar niet vervolgens weer aan iedereen (dus ook CC’s, Aan’s) beantwoord en erger nog er weer CC’s aan toevoegt.

Als ik leuk nieuws meld mag er best iemand antwoord geven dan heb ik tenminste niet het gevoel dat ik voor de kat z’n viool kennis deel. De oproep aan ruim 40 collegae om mee te bloggen aan ons ROC blog voor de IT conferentie heeft wel 3 reacties opgeleverd (waarvan 1 positief actief). Blog dus ten dode opgeschreven.

BCC heb ik gevoelsmatig een ernstige weesstand tegen: matennaaien en verklikken gevoel bij (kijk eens wat hij zegt), ik gebruik dat principieel niet.
Oh ja, IK WIL GEEN TERASSENHEIZER, PALMBOMEN, VIAGRA, DIPLOMA, ze krijgen de Duitse Spam niet weggefilterd.

Het is wel vrijdag en het lijkt een TGIF maar die staat hierboven…..mooier passend bij deze dag.
Mail aub geen antwoord, ik ben vrij.