Madrid plog 1

Madrid is beter in beelden dan in woorden te vatten, zeker omdat de hele biologische klok van lag is. Als hollende Noorderling is het even wennen aan openingstijden vanaf 9 uur, dan tussen 12 en 4 uur dichte winkels, iedereen eet dan…wij ook. Vooral de avond…welke gek gaat er nou pas om 10 uur eten? Afijn…een plog van de eerste dag Madrid.

Op het menu vandaag, mijn al zolang uitstaande wens om in het Prado de tuin der lusten te bekijken.

Rijtje he?

image

imageOpdracht aan mezelf….maak een #selfie voor de tuin der lusten. In alle hoeken en gaten staan suppoosten en suppoosterinnen, oppassen geblazen dus, want in het Prado mag je geen foto’s maken.
Ok het is geen beste foto, maar ik was echt ontroerd! Moest wel de 100 fotojapanners wegkijken. Trouwens die gidsen zouden een maximale uitlegtijd moeten krijgen.

 

 

imageNatuurlijk is alleen het Prado niet genoeg dus hoppa door naar het Museum Reina Sofia, waar iets modernere spullen hangen. Mijn keukentafellief wilde Guernica van Picasso zien, maar ook daar waren de fotojapanners dik vertegenwoordigd. Ikzelf ben geen Picasso fan, dus wachten op het enige echte Blauw van Klein en natuurlijk Miro en Dali.
De liften bij Reina Sofia aan de buitenkant van het gebouw zijn al kunst op zich.
image

Natuurlijk eten we in Tavernas, maar er wordt wel van alles voor je neus gezet hoor, kikkererwten met van alles wat er doorheen, ja ingewanden enzo.

image We hebben inmiddels zowel met de benenwagenimage
Als met de metro wat meters gemaakt…
image
Gelukkig is er aan het eind van de dag, zon..terras en cerveca…en een partij heel nieuwsgierige mussen…
image
De oogst van deze dag…hangt natuurlijk op onze gastkoelkast bij Nuria…die we via airbnb gevonden hebben
image