Macht ….#WOT deel 20

Macht ~ 1) Armee 2) Autoriteit 3) Belang 4) Bevoegdheid 5) Bewind 6) Bestuur 7) Bende 8) Bedwang 9) Deel van machtsverheffing 10) Deel van een worteltrekking 11) De potentie van een leger (crypt.) 12) Energie 13) Gezag 14) Geweld 15) Gebied 16) Heerschappij 17) Het vermogen van de staat (crypt.) 18) Instantie 19) Invloed 20) Kracht 21) Leger 22) Mogendheid

Wat een hoop betekenissen heeft het woord macht, was het eerste dat ik bedacht toen ik de #WOT voorbij zag komen.

Vreemd genoeg heb ik bij macht niet altijd een positief gevoel, misschien komt dat omdat ik ook wat last heb van autoriteit en autoritair gedrag. Sterker nog hoe meer er verordonneerd wordt des te rebelser ik word.

Afijn macht….

Ik ben er wat angstig voor om het als middel in te zetten. Kijk eens op Twitter, daar heb ik best wel veel volgers en zou daar dus heel vervelende dingen mee kunnen doen.
Als blogger ben ik een kleintje, ik neem niet eens de moeite om te kijken hoeveel bezoekers er voorbij komen. Maar toch kun je ook met een weblog macht hebben.

Als iemand mij vraagt, wat vind je ervan? Op Twitter of in de mail (met een vraag om er een blogpost over te schrijven) ben ik…probeer ik….dat zoveel mogelijk af te houden.
Positief schrijven over een product of dienst is dus eigenlijk wat ik alleen doe. Iets afbranden is makkelijk en wat mij betreft (zeker op Twitter) een vorm van oneigenlijk machtsmisbruik.
Wie ben ik om een oordeel te vellen? Heel lastig soms en ook maak ik daar best uitglijders in.

Vanuit mijn rol als hoofredacteur van Vives vind ik de machtspositie waarin anderen je manoeuvreren (of denken dat je in die positie zit) nog lastiger. Ik was afgelopen 4 dagen offline en dus ook bleef mijn mail ongelezen en onbeantwoord. Dan zie je pas hoeveel mail er op je afgevuurd wordt.
Sorry dat ik het zeg….maar het is 99% halen…wil jij voor mij….kun jij voor mij…..mag ik bij jou?

Ik heb gelukkig de macht om al die mails als gezien te beschouwen en er mee te doen zoals mij goeddunkt. Er belandt dus heel veel in het ronde archief.

Ik heb lekker de macht om te zeggen: kinderen die vragen worden over geslagen, voor wat hoort wat en voor niks gaat de zon op.

Machtig mooi toch!!
De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit en nu getrokken door Martha Pelkman (@drspee)