Maak authentieke connecties, ooit gehoord van Sandy Shugart

Toen ik weer een nieuwe “organisatie” als volger kreeg in Twitter, dacht ik ineens, wat zei die ene zingende man in Noorwijkerhout nou ook alweer. Ik ga niet de Keynote van de managementconferentie in Noordwijkerhout terugspelen maar 1 ding uit dat verhaal is me helder bijgebleven. Mensen zijn mensen en willen niet als een ding gezien worden. De school van Sandy Shugart (Valencia Community College) schrijft vanaf zijn aantreden als president van die school, leerlingen aan bij hun naam. Onder correspondentie die mensen namens de school versturen, staat ook een persoonsnaam (geen i.o de directeur of groeten van de school). Dat doen ze daar omdat je met elkaar communiceert als mensen. Je wilt ook als je meer wilt weten de telefoon pakken en iemand bellen, niet de studentenadministratie…dat is een ding. Voor mij geldt dat ook een beetje bij bijvoorbeeld info@ e-mailadressen en die info@ die dan antwoord geeft. Wie is info@ dan? De ene keer ondertekend door Miep en de andere keer door Truus, hebben zij zelf geen e-mailadres dan? Ook zo’n ergernisje in telefoonverkeer: u spreekt met het antwoordapparaat van …., hoezo kan ik praten met een apparaat dan?
In een online forum, live event of chatbox word ik ook regelmatig (omdat ik niet hoef of kan inloggen) guest 234 of gast16, ja gast….wie is dat dan? En andersom Mod. of moderator….Daten in het donker dus.
Voor Twitter geldt het wat mij betreft nog meer. Een organisatie, krant, club, groep enzovoort mag ik wel volgen, zij publiceren dan een richting op, ik lees of lees niet. Zodra een organisatie gaat praten weet ik het even niet….Juist in Twitter volg ik mensen die een gevuld bio hebben waar ik van denk, he leuk ik word nieuwsgierig, meestal zie ik dan ook als zij mij gaan volgen hun echte naam. Bijvoorbeeld: Mediapedagoog = Jeroen Gerth, Helikon = Fons vd Berg, Trendmatcher = Willem Karssenberg….dat zijn personen met een merknaam van zichzelf. Maar ik kan toch niet met een website, een online community, een krant of een Netwerk praten? Zal het er morgen tijdens het netwerken bij de beste 10 van CVI eens met mijn vrienden over hebben, lees je mee als gast 2 of vanuit Twitter #cvitop10connectie.jpg

Blogged with the Flock Browser

Eén reactie

  1. hmm snap er niks van! Ben wel blij dat je mij in je twitter hebt gelinkt, ik heb nog nooit zo veel bezoekers gehad. Trouwens het is op internet ook makkelijker zoeken naar een echte naam dan naar een “Ra1dK3v3r”ofzo. dat is toch ook niet te onthouden!

Reacties zijn gesloten.