LinkedIn en salaris, zat weer even niet op te letten.

Vanavond weer een vriendje toegevoegd in LinkedIn, hoewel ik de beste man niet eens ken, maar wel zeggend dat het een vriend is (kost het minste moeite).
Voor de startende web 2.0ers, LinkedIn is een website waar je “zakelijke” contacten kunt leggen en je “vrienden, collegae, oud collegae en andere mensen” kunt toevoegen aan je “Netwerk”. Mijn profiel is 85%, want er is nog steeds niemand die mij aanbevolen heeft. (hint, hint)
Heeft zoiets nou zin? Blijkbaar wel, want er is onderzoek gedaan onder weet ik veel hoeveel belangrijke mensen en daaruit blijkt dat: hoe meer contacten in LinkedIn je hebt, hoe hoger je salaris is. Welke kant om gaat dit? Als je veel verdiend heb je veel vrienden of als je veel vrienden hebt, verdien je meer?
Wat zullen mijn kinderen een onvoorstelbare berg geld vangen dan, als het aantal MSN of Hyves vrienden bepalend zijn voor je status en de hoogte van je salaris.
Om het even, ik heb mijn nieuwe baan voor een deel te danken aan mijn oproep in LinkedIn, moet mezelf nog ten volle gaan bewijzen en heb er echt geen hoger salaris aan overgehouden. Trouwens, in het echt ben ik veel leuker 🙂

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

 1. Ken het onderzoek, maar neem het wel met een flinke korrel zout…

  Als je honderden zakelijke contacten hebt, hoe goed ken je ze dan… wat is de waarde van die ‘oppervlakkige’ contacten?

  Ook mooi is om ‘top-mannen’ (of vrouwen) op RvB of Directieniveau in het bedrijfsleven eens te zoeken in sociale netwerken… onvindbaar, of met een minimaal aantal contacten…
  Behoudend? Onbekend? Niet relevant? Onhandig?

  Ofwel Karin, maar goed dat je in het echt veel leuker bent, want daar valt dan vast meer uit te halen 😉

 2. wat serieus, heh. ze snappen de ironie van de boodschap niet echt.
  natuurlijk wil ik je aanbevelen, maar ik ken je alleen als blogger en dinerganger. als je dat nou als kenmerk of opleiding toevoegt, krijg je gelijk veel aanbevelingen 😉

 3. Karin, zo te zien ben ik de eerste die je aanbeveelt. Ik ken je niet in het echie, maar volg je blog al enige tijd en hebben regelmatig virtueel contact via reacties op elkaars blog. Voor mij genoeg rede je aan te bevelen. Zie trouwens opmerking van Jeroen. Hmm, meteen maar eigen profiel ook aanpassen.

 4. @allen, hoera ik ben 100% 🙂 en heb ineens nog meer vriendjes. Nu mijn nieuwe baas nog even bellen over het verhaal dat je dan ook meer verdienen moet.

 5. Ik heb je ook maar een uitnodiging voor mijn vriendengroepje gestuurd, in de hoop dat je me ook van mijn 85% af kan helpen. 🙂

Reacties zijn gesloten.