LinkedIn en salaris, zat weer even niet op te letten.

Vanavond weer een vriendje toegevoegd in LinkedIn, hoewel ik de beste man niet eens ken, maar wel zeggend dat het een vriend is (kost het minste moeite).
Voor de startende web 2.0ers, LinkedIn is een website waar je “zakelijke” contacten kunt leggen en je “vrienden, collegae, oud collegae en andere mensen” kunt toevoegen aan je “Netwerk”. Mijn profiel is 85%, want er is nog steeds niemand die mij aanbevolen heeft. (hint, hint)
Heeft zoiets nou zin? Blijkbaar wel, want er is onderzoek gedaan onder weet ik veel hoeveel belangrijke mensen en daaruit blijkt dat: hoe meer contacten in LinkedIn je hebt, hoe hoger je salaris is. Welke kant om gaat dit? Als je veel verdiend heb je veel vrienden of als je veel vrienden hebt, verdien je meer?
Wat zullen mijn kinderen een onvoorstelbare berg geld vangen dan, als het aantal MSN of Hyves vrienden bepalend zijn voor je status en de hoogte van je salaris.
Om het even, ik heb mijn nieuwe baan voor een deel te danken aan mijn oproep in LinkedIn, moet mezelf nog ten volle gaan bewijzen en heb er echt geen hoger salaris aan overgehouden. Trouwens, in het echt ben ik veel leuker 🙂

Blogged with the Flock Browser