Lief dagboek 7: Een beller is sneller

De halfjaarlijks bandenwissel had ik vorig jaar al gepland en gisteren kreeg ik een reminder per sms.
Ik moest dus gisteravond de wekker zetten om op tijd op te staan. Niet dat ik in deze thuiswerktijd mijn tijd lig te verslapen want de vaste routines blijven bestaan. Slapen doe ik sowieso niet zo heel veel deze tijden, jij wel?

De wekker moest gezet worden omdat ik niet meer in mijn agenda kijk.
Alle afspraken zijn afgezegd, dus waarom zou ik kijken?
Soms  geven mensen  aan, dat we dan in plaats van de fysieke afspraak, wel kunnen, skypen, zoomen, jitsi-en, teams, hangouten of weet ik velen.

Liever niet…een beller is sneller.

Ideetje?
Ik ben echt een groot fan van technologie, ik zou niet zonder kunnen. Maar met 10 man een uur in een call hangen, ik vind het echt niks. Dat komt ook omdat ik een erg lui mens ben en ook nog eens heel erg snel afgeleid. Je kunt ook gewoon zoń hele call ‘net doen of je erbij bent’. Geluid staat toch uit.
Zijn er mensen die al eens een opblaaspop voor de camera gezet hebben?

Snailmail
Omdat ik afgelopen zondag de eerste serie van 15 kaarten verstuurde naar een willekeurige groep mensen, heb ik ineens best veel telefoontjes. Gewoon bijkletsen…deden we voor Corona ook toch? Ik ga echt niet ineens met mijn kinderen zitten Skypen omdat we elkaar willen ‘zien’.

Sinds vorige week bel ik wel elke dag met mijn moeder. Zij mopperde gisteren een beetje dat ze het zo druk had met telefoon opnemen dat ze geen tijd had om effe rustig te zitten.

Dus :

  • online (video) meetings met mate;
  • een beller is sneller;
  • snailmail is leuk.

2 reacties

  1. Bellen is fijn! Ik bel regelmatig met mijn familie en mijn vrienden/vriendinnen en ik vind dat fijn. Want alleen is maar alleen!

  2. @Liesbeth, maar dat deden we voor Corona toch ook al….lekker lang bellen 🙂

Reacties zijn gesloten.