Lief dagboek 3: Werkplekken

Was dat even een gekke week zeg (understatement). Voor mij was het een week waar vooral mijn emoties me af en toe aardig in de weg zaten. Nog steeds eigenlijk….dat ongeruste en onrustige gevoel. Wat gaat er allemaal nog gebeuren. Elke dag weer schrikken over de stijgende cijfers, de zieke en overleden corona patiënten.


Werkplekbeheer
Gisteren heb ik besloten mijn ontmantelde werkplek thuis toch weer echt werkbaar te maken.
Ik zie zoveel foto’s voorbij komen van mensen die in een hele ongelukkige houding aan de huiskamer thuis zitten te werken, overleef je Corona, zit je met een hernia of een rsi-nek/schouder/duim/pols.
Ik wil wel een werkplek thuis, maar mijn huis is geen werkplek, dat is een kamer boven en daar klopt het qua zitten, licht, schermen en meer..
Dat is natuurlijk een luxe, er zijn hele volksstammen die dat niet hebben.

Zouden scholen zich dat realiseren?
Twee werkende ouders die een dagstart met de zaak hebben en dan zeg…twee kinderen, waarvan de leerkracht verwacht dat ze om 8.30 uur online zijn en aan de slag gaan. Niet slim. Spreiden die tijden.

Mijn dagritme en de manier van werken is helemaal niet veranderd. Ik had eigenlijk wel verwacht veel meer uit mijn handen te krijgen omdat er geen reistijd is en geen afspraken buiten de deur zijn. Volgende week weer een poging zullen we maar zeggen.

Nog even over die werkplek.
Ik klonk de hele week met inbellen (met welke tool dan ook) alsof ik in een badkuip lag. Gelukkig ben ik niet de enige (zoals je ziet op de foto) allemaal microfoon uit.

dav

De bingokaart was weer vol vanmorgen, zelfs een nieuwe: de hele hoge piep van iemand die op 2 devices ingelogd was.

Hamsteren 2.0
Ze hamsteren wc papier….maar ben je afgelopen week al eens op zoek gegaan naar een headset met microfoon? Omdat ik toch wel verwacht dat we nog wel even sociaal afstand nemen en ik zelfs denk dat we nog iets meer opgesloten gaan worden, ben ik op jacht gegaan.
De laatste headset en een handige houder voor mijn telefoon. Aan mijn bureau geklemd en dus kan ik nu bellen met bijvoorbeeld whereby of whatsapp en ondertussen gewoon tikken en samenwerken.

Komend weekend ga ik de tuin in en helaas ook aan het huishouden, want we hebben onze helpende huishoudhanden ook in bescherming genomen. Ja, we betalen netjes door, want zij is ook zzp’er (zouden meer mensen moeten doen).
Snailmail maken en versturen, tekenen, lanterfanten en foute muziek….daar heb ik wel even zin in.

Oh, en op de valreep rolt er net nog een mooie opdracht binnen. Want learningROCKS is wel de maker van online leeromgevingen die in een paar dagen up and running zijn.
Moeten we toch eens meer reclame voor gaan maken, is het nu best een goede tijd voor.