Lief dagboek 9: Doodelen en snailmail

Dit weekend heb ik echt (bijna) niet gewerkt aan webdingen en werkzaken.
Wel moet ik inmiddels iets steviger aanpoten in huis en tuin. Daar blijven wel een boel diingen liggen nu. De tuin is geschoffeld en de ergste rommel is weg. Klussen zoals de druif snoeien en dakgoten leeghalen, zijn te zwaar om in mijn uppie te doen. Nou ben ik al geen ladderklimmer, dus verschuiven die dingen naar het post corona tijdperk.

Vanwege onze gekozen bijna opsluiting moeten de huishoudelijk taken ook weer door onszelf gedaan worden. Ik heb daar een ongelofelijke hekel aan. Van die zinloze dingen als dweilen en stoffen, zijn niet mijn best ontwikkelde vaardigheden.
Nu ik veel meer thuis ben, wil ik liever gewoon veel verse bloemen en een beetje gezelligheid in huis.
We geven toch verder nergens geld aan uit, zelfs benzine hoefde ik niet te tanken deze week.

Gewenning?
Ik raak eigenlijk wel een beetje aan gewend en het leven op deze manier. Het kabbelt met de plussen en minnen een beetje door. Het is niet echt gezellig en soms ontsnap ik naar boven om te rommelen.
Een beetje tekenen een beetje schrijven en weer 10 kaartjes voor de snailmail klaargelegd…kunnen die morgen met de post mee.

To do’s afstrepen motiveert mij
Voor komend weekend moet ik toch ook iets van een to do lijstje maken. Ik merk namelijk dat rommelen en keutelen niet productief is en ook geen bevrediging geeft.
Dat is (onder andere) de reden dat ik, het idee dat ik had voor week drie in thuisleren, niet uitgewerkt heb. Wie weet komt dat nog deze week……of niet, ook goed.

Voor nu nog even boodschappenlijstje maken.
Morgen weer hamsteren. Dat is echt een van de dingen die ik post-corona blijf doen. Boodschappen voor een hele week in huis halen, dat scheelt mij heel veel tijd.