Lief dagboek 8: Zwabberweek en mini TGIF

Na eerst een ‘serieuze reclameblog’ geschreven te hebben, maak ik hier nu even een blogbreipost.

Voorheen schreef ik op vrijdag een TGIF maar in deze gekke tijden is de vrijdag niet anders dan de zaterdag. Nou ja op zaterdag blijft die vaste routine van poetsen en wassen, terwijl door de week het allemaal…wat zal er nou weer gebeuren is.

Een beetje TGIF’fen dan?
De afgelopen weken zag ik wel erg vaak de beter goed gejat dan slecht bedachtjes voorbij komen.
Niet alleen als het gaat om verzamelingen en websites waarop verzamelingen naar websites staan trouwens. Ook het jatten van inhoud (dus copy paste) zonder naamsvermelding is blijkbaar in crisistijden toegestaan.  Een idee jatten is nog makkelijker en er dan vervolgens de mooie sier mee maken is trouwens ook erg hip.
Marielle en ik zijn een nieuw concept aan het ontwikkelen en zouden er nu al van alles van willen laten zien, maar we hebben inmiddels geleerd dat we dat niet moeten doen, want bewijs achteraf maar dat het oorspronkelijk ONS idee was. Afijn even op onze handen zitten dus.

Geen centen
Ik snap het wel natuurlijk, leentjebuur spelen, want niemand heeft een cent te makken. Zeker onderwijs niet. Slob zou, als dit feest nog langer duurt echt scholen een potje geoormerkt geld moeten geven om dat hele online onderwijs beter, duurzamer en veiliger te maken.
Ondertussen zitten heel veel kleine aanbieders, ondernemers op zwart zaad en dus gaan die (toch niks te doen) ook gratis diensten aanbieden. Dat om als het straks allemaal voorbij is, er kansen zijn dat er een betaalde klus uitkomt.

Mijn mening:
Voor werk en kwaliteit moet gewoon betaald worden. Ik doe echt geen dingen voor niks. Soms help ik achter de schermen een handje of werk iets uit waar ik zelf blij van wordt, maar verder niet.
Gratis bloggen, gratis content genereren, gratis modules aanbieden….nope.
Ik moet ook eten en wil mezelf in deze rottijd ook wel eens een cadeautje
geven.

Afijn…..het is weekend en ik ga een borrel nemen.
Wees lief voor elkaar en vooral ook eens voor jezelf!