Lief dagboek 2: Dingetjes

Vol frisse werkzin en een gedegen Trello planning reed ik zelfs voor mijn doen vroeg naar de werkplek.
Vandaag zou ik echt heel veel afmaken, teksten checken, een micromodule afmaken en nog wat updates doen aan verschillende omgevingen.

Dingetje 1: Onderhoud websites.
Echt mensen als je in deze tijd nog een inlog wp-admin en gebruikersnaam admin hebt vraag je om shit. Alle sites die ik heb en beheer geven alarm meldingen over foute inlogpogingen. Plugins updaten dus. Normaal duurt dat een minuut of tien.
Een aantal plugins zijn niet vertaald. Dat staat gek in Nederlandse omgevingen. We steken dus best veel tijd in vertalen (met Loco translate).
Vanmorgen kwam ik een door de Amerikaanse maker vertaald setje woorden tegen. Na de update zag ik ineens dat Collapse door de beste vrienden vertaald was in ineenstorting.

Checklist punt 2: effe bellen met Marielle
Ik heb het gepiel met apps en tools om te videobellen wel effe gehad. Weet je wat werkt….met whatsapp beeldbellen. Behalve als je aansluiting van headset aan de onderkant van de telefoon zit.
Het eerste boekje van ons geheime project is inmiddels wel klaar.
Lang leve de betaalde (want wij zijn niet van de geef education alles gratis) versie van Canva.com.

Bezigheid 3: een adhocje
Iemand vindt het leuk om te vervelen op de padlet die ik maakte met een verzameling links en tips voor onderwijs in het coronatijdperk.
Ik heb al verschillende berichten verwijderd. Niet zo grappig als je ineens een bericht ziet staan, met de strekking van…rotkop en meer verwensingen over mij en wat ik doe.

Nou is er afgelopen week al vaker op de ziel van zijlijners getrapt door wat Tweeps, dus ik ben er inmiddels aan gewend.
Oh man, wat hoop ik dat die mensen met hun afstandsleren zo gigantisch onderuit gaan dat er een artikel met naam en toenaam van in de krant komt te staan.

Vertraginkje 4: Echt lekker opschieten doet het zo niet
Ineens zie ik ook dat er in ons kantoor twee kantoren bezet zijn met in elk kantoor twee mensen. Een van hen ken ik niet en nergens wordt de anderhalve meter afstand aangehouden. Moeten zij zelf weten denk je dan. We hebben echter gedeelde faciliteiten (koffie en toilet). Het bordje Dames Toilet is voor de heren geen enkele reden om dat toilet links te laten liggen.
Inpakken, wegwezen, mailen, appen en aan het eind van de middag was alles geregeld.
Er zijn extra kantoren geopend, nogmaals iedereen gewezen op afstand nemen en het gezonde verstand.

Zucht 5: Ja pak dan de draad maar weer eens op.
De micromodule in de leerlijn moet echt af. Het concept is klaar
Maar ik nu ook….alhoewel.
Het is nu bijna half elf en ik wilde nog even snel een groep 8 weblog met wordpress klaarzetten.
Wist je trouwens dat je met een geheim emailadres niet eens inlogs hoeft te maken, maar dat er zo rechtstreeks gepost kan worden?
Nu alleen nog zien dat die blogpagina achter een slotje (wachtwoord komt).

Bijna bedtijd 6: Dingen die weer niet gelukt zijn
Nou had ik nog kaartjes willen sturen en nog even lekker doodlen, daar is allemaal niks van gekomen.

Morgen weer een dag.

Eén reactie

  1. Fijn om met je mee te lezen Karin maar serieus ik schrik van de opmerkingen die op de padlet terecht zijn gekomen. Ik zag het op Twitter ook al voorbij komen, ontzettend onhandig/stom/ondoordacht maar vooral onfatsoenlijk!

Reacties zijn gesloten.