Lid worden is makkelijk, maar hoe kom je er vanaf?

Heb je dat ook weleens? Je wordt lid van een vereniging of bond of neemt ergens een abonnement op en wilt er ooit vanaf. Met 1 klik ben je lid…formuliertje invullen, bankrekening nummer en klaar. Op alle websites waar je ergens lid van kunt worden staat die knop overal. Als je een week/maandblad hebt…dikke colofon….maar WAAR KAN IK OPZEGGEN EN HOE? Als voorbeeld gebruik ik nu de AOB (onderwijsvakbond), ik probeer al maanden die club te ontvrienden. Ik werk niet meer in het onderwijs maar betaal nog de volle mep contributie. Ook krijgen wij hier 2 keer Het Onderwijsblad. Ik ben vanaf november al bezig om er van af te komen. Mailen met de vraag…hoe zeg ik op….ik wacht nog op antwoord. Brief sturen met opzegging…..gewoon door blijven innen en sturen. Gisteren heb ik voor het eerst van mijn leven een automatisch incasso gestorneerd….klaar nu. Wedden dat ik binnenkort een aanmaning krijg…want innen dat kunnen ze..maar brieven en mail lezen is te moeilijk. Morgen maar eens ouderwets bellen met het 0900 nummer, dat gelukkig maar 5 eurocent per minuut kost.

Eén reactie

  1. ach.. Een aantal jaar geleden (!)wilde ik het regiokantoor Den Haag duidelijk maken dat ik toch echt al heel lang niet meer in die regio werkte. Het antwoord was dat ik dat via kantoor Utrecht moest regelen. Niet dus. Sindsdien levert het reguokantoor een aardige bijdrage aan de oudpapierbak. Ik ga er in ieder geval geen cent aan verspillen.

Reacties zijn gesloten.