Lerenvandetoekomst de kick off

Vanmiddag heb ik me door een berg Margriet Winterfair bezoekers en geinjecteerde kinderen doorgeworsteld om in Media Plaza aanwezig te zijn bij een brainstorm/kick off van het project Leren van de toekomst. Begin 2010 gaat Basisschool de Schakel 3 weken achter elkaar uitvinden hoe je zonder af te stappen van je eigenlijke onderwijsprogramma ICT kunt inzetten in je onderwijs.
Vanmiddag waren de beoogde leveranciers (applaus…ze steken wel even hun nek uit), de deelnemende school, de onderwijsondersteuners van het project, leden van het maatschap11-tal (toffe club lijkt mij en slimme aanpak), Kennisnetters en edubloggers (Annet Smith, Willem Karssenberg, Elke Das en moi) bij elkaar om de aftrap te geven. De leveranciers mochten 90 seconden hun product pitchen…daarna keurig aan de slag in georganiseerde groepen om te zien hoe we nu zoiets goed kunnen aanpakken. Ik ga geen inhoudelijke product opmerkingen maken, dat zou flauw zijn..en ik hoef er niet mee aan de slag. Wel moet ik even kwijt dat het nu wel erg om de gadgets ging, ik mobiele devices miste en nog steeds iets mis in de vorm van creativiteit en vrijheid. Het is echter nog veel te vroeg om daar echt iets van te vinden. Werd ook eigenlijk direct streng toegesproken dat ik een voorbeeld van schuivende lieveheersbeestjes gebruikt had, zonder werkelijk de content en de mogelijkheden gezien te hebben. Na de pauze kregen we de opdracht om een tekening te maken wat dit project nu zou kunnen betekenen voor de “vernieuwende scholen” zij die al heel veel ICT in het onderwijs inzetten en de “traditionele scholen” (klassikale lessen)..en hoe zou je dat aanpakken. Gemak, Gewin en Genot..vond ik een mooie slogan.
TNO is trouwens betrokken omdat er ook gedegen onderzoek gedaan wordt naar de resultaten, het is dus niet 3 weken raggen op mooie tooltjes.
Wat mij betreft, nu aan de gang…met de docenten die de 3 weken hun school ter beschikking stellen voor dit initiatief. Dit is wat mij betreft weer eens lekker out of the box, zonder dikke plannen, gaan met de banaan..hou jullie ook op de hoogte van de ontwikkelingen en zal proberen ook soms iets te vinden van de leveranciers, die verdienen wel wat extra aandacht.
Net voor het starten van de borrel werden de edubloggers wel heel erg verwend…we hebben een Skoolmate mee om te testen…..ik ben daar blij mee want was heel nieuwsgierig naar dit ding. Testverslagen volgen natuurlijk ook, wat heb je er anders aan om edubloggers uit te nodigen.
Kennisnet dank voor de uitnodiging dus.

diploma.jpg

Eén reactie

  1. Geen slecht cadeautje zeg of wel? 😉
    Ik zie je zojuist klagen over kleine toetsjes.

Reacties zijn gesloten.