Leren leer je online?

Huiswerk en studiebegeleiding online, ik had dat gat in de markt zelf moeten bedenken. Huiswerkned geeft aan dat zij ca. 1000 leerlingen per maand online begeleiden. Of het effectief is en hoe het werkt (behalve dat er gesproken wordt over een Whiteboard en gesproken contact (skype?), kan ik op de site niet vinden hoe de online omgeving er uit ziet.
Maar een snele rekensom, kijkend naar de tarievenlijst, maakt dat als je 1000 leerlingen online begeleidt je zomaar een slordige 200.000,- euro per maand omzet. Natuurlijk zijn er de kosten voor de begeleiders/coaches, de leeromgeving en het materiaal maar dan nog, mmm eens nadenken.
Gezien het verhaal van John van Dongen vorige week over Kennis en leren, vraag ik me af of het de ideale manier van begeleiden is, maar daarover kan ik niet echt iets zeggen omdat ik niet achter de voordeur geweest ben. Als de kreet Leren Leer je online echt is, betekent het voor mij drillen om een toets of examen te halen, maar ja daar is het onderwijs nog steeds gek op. Cijfertjes en toetsen.
Wie weet mag ik wel een keer achter de voordeur kijken en kan er dan iets genuanceerder over bloggen.

Blogged with the Flock Browser