Lente in het onderwijs versus Avondvierdaagse (crosspost)

Vandaag mocht ik op eigen kracht de Masterclass Schoolprofilering met Social Media verzorgen,  morgen heb ik een soortgelijke bijeenkomst op een MBO. Beiden zijn vooraf in de voorbereiding al vreselijk leuk en weet ook nu al bijna zeker achteraf ook.

Soms zucht ik dat mensen achterblijven, niet willen kunnen of weten en noem maar op.
Eigenlijk doe ik dan iets wat tegengesteld is aan Lente in het onderwijs, want zuchten is negatief.
Voor iedereen ziet de lente er anders uit…de een is blij met het smelten van de sneeuw…de ander met het wisselen van de winterbanden.
Zoals ik voorstander ben van flexibel en adaptief onderwijs, zou ik dat eigenlijk ook veel meer moeten toepassen bij mensen om me heen of deelnemers aan een workshop.
Gek genoeg mopperde ik gisteren, tss niet vindbaar…maar misschien is het voor de niet vindbaren al een overwinning dat zij een  online bestelling geplaatst hebben en met Ideal betaald hebben.
Eigenlijk ben ik dan een slechte docent/trainer als ik vanuit mijn eigen perceptie een oordeel heb over anderen.
Waarom begin ik daar nu over?
Volgens mij ga ik als de early adopter…dus die mensen die ongeacht hun leeftijd ICT omarmd hebben, de kloof met leeftijdsgenoten te groot laten worden. Eigenlijk moet ik als we in onderwijs echt verder willen met ICT in het onderwijs…de echte cracks, vernieuwers en revolutionairen…loslaten.
Hen moeten we  door laten gaan in alle vrijheid, out of the box en niet geremd door de “anderen”.
Die “anderen”, leeftijdsgenoten die echt de slag gemist hebben, bij God niet weten wat en hoe.. digibeten dus….die moet ik meenemen naar het NU.
Ik kan dat, want ik ken beide kanten, ken de ICT veranderaars en de ICT onzichtbaren….de kracht van een goede trainer zit’em erin op maatoplossingen vraaggestuurd aan te bieden.
Als ik dat niet ga doen, (en met mij veel anderen), gaat ICT in het onderwijs het gewoon niet redden, maar plakken we alles aan elkaar met knoppentrainingen, methodes en gebruiksvriendelijke systemen.
Een ding vraag ik van de werkgever: faciliteer een bekwaamheidsdossier en eis 50% van de scholingstijd op als Innovatieontwikkeling op maat. Maak afspraken met de lerende….als je weigert je hoe dan ook te ontwikkelen, nemen we afscheid…meer niet.

De avondvierdaagse loop ook je allemaal tegelijk…1,2,3,4, komt er nog wat van, 5,6,7, we wachten al zo lang….maar we wachten wel op elkaar…grote benen en kleine benen.