Lego, vroeger en nu

Lego (en Duplo) is volgens mij van alle tijden. Mijn kids zijn ermee opgegroeid en ook ik had mijn blokjes, treintje en huisjes (dakpannnetjes). Tijdens de IPON zag ik op de Apple stand de ontwikkelingen van Lego en de huidige realiteit. Met eenvoudige software op de PC kun je tegenwoordig Lego programmeren. Volgens mij heet het Mindstorms? Ga maar niet zoeken op internet. Wel via Twitter op de hoogte gehouden door @jillesdotcom van zijn reisje met zijn zonen naar Legoland. Leuk en leerzaam. Op de legosite is er zelfs een aparte school link met onderwijstips en activiteiten. Waar is de tijd van blokjes stapelen en autootjes maken gebleven :-).
Hier staat een filmpje van Jurre en Jelle met de oogst, ik vind de Clickits (meisjeslego) ook heel leuk!
En hier (hoor ik het goed 3.800 moest ik betalen?) een achterbak vol Lego.

En….ja hoor een legogadget gevonden, die wil ik dus wel!

3 reacties

  1. Lego daar heb ik vroeger heel veel tijd mee doorgebracht. De hele woonkamer lag er me vol. De stofzuiger was dan ook een grote bedreiging voor mij een mijn broer.

    Een paar weken terug kwam ik op een feestje een kennis tegen die een aantal autisten begeleid. Zij verzamelen oude lego pakketten. En verkopen die door. Als er dan stukjes missen vullen ze deze weer aan. Dat betekend dat alle Lego pakketten die ze verkopen door hun in elkaar gebouwd worden. Hoe geweldig is dat?
    http://www.gebruiktlego.nl/

  2. Wist je dat er tegenwoordig ook camera’s, mp3 spelers, mobieltjes en boomboxen van Lego bestaan? Lego timmert echt behoorlijk aan de weg. Zie bijvoorbeeld http://tinyurl.com/bpfe65 over de camera en mobiel of http://tinyurl.com/c23vtx voor de recentere boombox. Helaas niet in blokjes uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten.

Reacties zijn gesloten.