LEEF!

Buiten druilt het, een mooie dag om te bloggen.
Karin Ramaker geeft de weekopdrachten voor #BLOGDEZOMERDOOR.

DeKarinVan
Vorig jaar maart kocht ik de KarinVan en maakte een aantal ritjes. Oefenen in Nederland, in april als huis tijdens het laatste stukje van mijn moeders leven, daarna twee keer een rondje Frankrijk.

Na de vorige zomer veranderde de KarinVan in een VerhuisVan, want ik nam de stap om vanuit Drenthe terug te verhuizen naar Nieuwegein.
In juni dit jaar werd er weer gereisd.
Op stap met de jongste zoon.

Het moment …La Fuite (het lek)
De derde reisdag belandden we met pech op een parkeerplaats. Na een dag wachten, slepen en bij de garage staan, werd de bus gerepareerd en konden we de reis hervatten.

Op die warme parkeerplaats viel het besluit: Ik ga op zoek naar een nieuwere KarinVan waarmee ik de komende 10 jaar vooruit kan.

Mijn keukentafellief heeft niet kunnen genieten van zijn pensioen vanwege de opeenvolgende kankers. Daarom speelde bij het besluit om een nieuwere KarinVan te kopen, nog iets anders mee: LEEF!
Nu, bijna 3 jaar na zijn overlijden, kijk ik weer vooruit.
Wel altijd kijkend over mijn schouder, toen hij er nog was.

Ken je dat?
Als je eenmaal een besluit genomen hebt en jezelf oplegt daar tijd voor te nemen, dat je je niet houdt aan je eigen afspraken? (Geduld hebben tot na de zomer)
Direct na thuiskomst ben ik gaan zoeken naar een nieuwere KarinVan.

Ik stuurde de link van een kansrijke bus op naar mijn Drentse vriend Willem. Zoals ik van hem gewend ben, voldeed hij razendsnel aan mijn verzoek, wil je even kijken of het wat is?
De Mercedes Vito was nog niet eens bij garage Koops, hij stond in Brabant voor de inbouw van de keuken.

Het concept
Deze garage koopt gebruikte bussen (zo nieuw mogelijk) op in Denemarken en verbouwt de bussen volgens een vast concept. Alle bussen (VW, Mercedes, Renault) worden dus exact hetzelfde verbouwd. Dakluifel, kastjes, keuken en uitschuifbaar bed.
Juist vanwege dat principe en de zeer vriendelijke ontvangst, belde Willem me dezelfde avond om verslag te doen. De volgende morgen belde ik zelf met de garage en smeekte om de bus als eerste te mogen bekijken bij terugkomst in Drenthe.

  • Donderdag kreeg ik de foto’s van de bus, met de melding dat hij onderweg was naar Drenthe.
  • Vrijdagavond parkeerde ik de KarinVan op de oprit in Weerdinge.
  • Zaterdagmorgen om tien uur fietsten we naar Klijndijk voor de bezichtiging.

Schuiven, meten, kastje open, kastje dicht….een proefrit en een handdruk

De koop is gesloten en binnenkort haal ik de nieuwe KarinVan op.

Daarmee is het eerste besluit tot uitvoering gekomen en kan ik gaan werken aan het tweede besluit. LEEF!

4 reacties

  1. @Jeroen deze bus is uit 2018, het camperstuk is volledig nieuw (vanwege ombouwen) en er staat ruim 250.000 km minder op de teller.
    Ik kan er dus ook mee de steden in.

Reacties zijn gesloten.