#lanterfanten: 5x een glimlach

Ik kreeg post van Florina, we doen nog aan ‘echte’ post. Heet dat snailmail? Daarin zitten altijd inspiratieplaatjes, opbeurmomenten en deze keer ook een aantal vragen. Af en toe…op mijn #lanterfantdagen ga ik even kauwen op antwoorden.

Wat zijn 5 dingen waar je altijd meteen een glimlach van op je gezicht krijgt?


1. De zon.
Vooral de ochtendzon in het voorjaar en in de zomer. Het idee om dan buiten te kunnen rommelen en vooral buiten te kunnen ontbijten (of een kopje koffie als het nog te fris is).
Lopend door de tuin alle planten en bomen even bewonderen, zien of er al iets eetbaar is en of er verrassingen boven de grond komen.
Vooral als ik het vogelhuisje (en aanverwante dingen) gevuld heb, kijk ik naar mussen, koolmezen, roodborstje, spreeuwen, merels en soms groenlingen, appelvinken en andere opzoekvogels.

2. Het wegrijden met de kampeerbus.
Natuurlijk is het altijd een feest om vrij te hebben en weg te gaan. Maar dat ene moment dat de bus van de oprit rijdt de Oosterweg op…dat is dat ene speciale moment.

3. Puppies…of eigenlijk gewoon honden.
Ik hou van honden in alle soorten en maten. Natuurlijk krijgt iedereen een glimlach op zijn gezicht van een pup maar ook gewoon volwassen honden zijn gewoon leuk. Er zijn wat uitzonderingen natuurlijk maar over het algemeen maakt een hond me blij.
Ik wil er eigenlijk al een hele tijd eentje. We hebben wel de ruimte….maar dit is niet het goede moment.

4. Thuiskomen.
Drenthe is sinds ruim twee jaar onze thuisprovincie. Drenthe is prachtig, dus niet alleen thuiskomen als in ‘bij het huis aankomen’, maar vanuit alle richtingen Drenthe weer inrijden. Natuurlijk glimlach ik nog steeds (en maakt mijn hart een sprongetje) als ik de Dom in Utrecht weer zie….maar Drenthe tovert een warmere en geen heimwee-ige glimlach op mijn gezicht.

5. Een mooi gedekte tafel.
Wit linnen, veel glaswerk, mooi bestek, een fraaie tafelversiering en mooi porselein.
Maakt niet uit wat er daarna gegeten wordt, maar die maagdelijke tafel die vol verwachting is over wat er komt, is een glimlachtovermoment.

Waar krijg jij een glimlach van op je gezicht?

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.