Lancering wikiwijs, even bellen met Kennisnet

Dust_bunnies

Vanmorgen een vriendelijk verzoek in mijn mail om even contact op te nemen met Jan Bart de Vreede van Kennisnet, waarschijnlijk waren er wat dingen niet helder en even bellen was dan handiger. Gelijk dacht ik, YEAH mijn blog wordt gelezen. Natuurlijk sta ik open voor een goed gesprek en dat was het uiteindelijk. Niet dat ik nu mijn standpunt wijzig maar wel wat wijzigingen op inhoudelijke opmerkingen over mijn wikiwijs posts hier en hier

  • Iedereen kan een Entree inlog krijgen daarvoor hoef je niet perse in het onderwijs te werken, alleen bij de videoportal heb je een schoolaccount nodig (dit ivm de contracten met derden).
  • Connections (de ontwikkeltool) wordt vertaald in het Nederlands.
  • Het probleem van overal een verschillende inlog is ook een Kennisnetzorg en daar wordt over nagedacht.
  • Er komen 3 niveau’s van gebruikers in de Wikiwijs, dat zie je nu al doordat op de wikiwijs verzamelblog er  wat instructiefilmpjes staan hoe je de verschillende stappen van zoeken, arrangeren en uploaden moet zetten.
  • Het feit dat de wikiwijs er vorige week uitlag, was vooraf verwacht….een stresstest met 2,5 miljoen hits laat de wikiwijs omdonderen…nou ja ijdele hoop..zover zal het nog niet komen.

Doorn in Kennisnet oog was mijn opmerking over de kosten en of er wel netjes Europees aanbesteed was. Aanbesteding is prima in orde en de kosten en (84 andere pagina’s) vind je hier. Wie niet wil lezen 4,4 miljoen Euro vanaf april nu tot 2011. Goedkoper dan de Noord-Zuid lijn toch?

Afijn…diep genoeg door het stof? Blijft dat ik de testfase veel te kort en ongestructureerd vond. Volgens mij werk je naar een resultaat toe en niet naar een geplande kick off. (datum was wat mij betreft leidend ipv testresulaten).
Als je test maak je testopdrachten: doe dit, wat gebeurt er dan, doe dat waar loop je tegenaan. Geef heldere opdrachten waarvan vast staat hoeveel tijd je ervoor nodig hebt. Heeft iemand trouwens al Scorm geexporteerd en ergens anders in geimporteerd? Natuurlijk is er nu de zachte release en worden er dingen aangepast.  Mijn ervaring leert me ook dat als je gebruikers terug wilt laten komen, je dat doet in een omgeving waar je weet wat je te wachten staat, veranderingen in gebruik en toepassingen zijn funest. Mijn tip was ook, lok mensen naar de wikiwijs door heel veel van de kennisnet website er in te zetten en weg te halen bij kennisnet.

Blijft dat ik (positief kritisch) betrokken wil blijven bij de ontwikkelingen en daar is wat mij betreft niets mis mee. Open leermiddelen (lees: digitaal aangeboden leermiddelen, dus de slag naar digitale leermiddelen moet nog gemaakt worden) die door creative commons alleen maar opener en beter worden is toch een mooi streven, als het maar vanuit het kennisdelend principe gebeurt en niet vanuit bezuinigingsdrang. Komt allen BRENGEN en halen.
Oh ja, vanmiddag ook nog gebeld door een dame uit Groningen die wilde weten waarom ik niet bij de Kick-Off was….naast herhaling van zetten ook nog de opmerking dat maandag niet de slimste dag en Breda niet de centraalste locatie is, maar ach je kunt niet blijven zeuren.

Wordt vervolgd…….

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.