Lancering Wikiwijs 14 december, ik pas

Ik pas, ga er niet naartoe. Niet vanwege de afstand maar gewoon omdat ik het te vroeg vind om met grootse toeters en bellen een product de lucht in te gooien. Ik heb het deze week na de melding dat er iets misgegaan was met het opnieuw installeren van de Wikiwijs en daarna weer een mail met daarin geen gerichte opdracht even met de wikiwijs gehad. De enquete bestond alleen uit een verzoek om betrokken te blijven en aangeven waarbij dan, maar ik zie geen verwerking van de feedback en veranderingen in de wikiwijsomgeving. Natuurlijk heb ik aangegeven betrokken te willen blijven, ook ik wil dat open stellen van leermateriaal een succes wordt. Samen delen van kennis maar juist ook samenwerken en communiceren is van cruciaal belang om leermateriaal open te delen.
Het mag trouwens niet zo zijn dat een internetapplicatie 1 dag uit de lucht is vanwege een foutje in de installatie, ik ga ervan uit dat er een gedegen SLA is en dat daarin staat dat er een 24 uurs ondersteuning is.
Ik ga dus niet, omdat ik bang ben dat ik mijn grote bek niet kan houden. Weet je dat minister Plasterk wel 35 minuten in gesprek gaat met docenten die succesvolle ervaringen hebben met open leermateriaal, dat is wat mij betreft iets heel anders dan de ervaringen met wikiwijs tot nu toe. Mag ik even vragen waar de resultaten van de testers en de feedback besproken worden?
Wat mij betreft haastige spoed is zelden goed…in het kader van de openbaarheid…ik zou heel graag weten wat dit grapje tot nu toe gekost heeft, of er voldaan wordt aan de Europese aanbestedingsormen voor wat betreft de applicatie en serverhosting.
Bekijk de afbeelding op ware grootte

6 reacties

 1. Ik ben ook wel benieuwd naar wat zoiets kost. Mijn ‘grapje’ YURLS wordt dagelijks door 30.000 mensen bezocht, voornamelijk leerkrachten en kinderen. Ik kan daar elk jaar uit eigen middelen 2500 euro voor vrij maken.

  Ik heb geen geld voor toeters en bellen, maar toeters en bellen wekken wel hoge verwachtingen. Ik ben benieuwd.

 2. Jij verwoord precies wat ik vandaag al twitterde in 2 x 140 woorden. Geen mooi weer spelen!

 3. heb het gevonden…zie nieuwe weblogpost 4,4 miljoen tot en met 2011….

 4. Precies! Jij durft er tenminste voor uit te komen, in tegenstelling tot sommigen ;)…

  P.S.: Volgens mij is er niet alleen iets mis met die ene update van de website, maar ook met de communicatie en gang van zaken in het algemeen… Omdat dit idee zélf (van wat je nu ziet op Wikiwijs, arrangeren info zoeken enz.) al jaren speelt bij b.v. Kennisnet en de Onderwijsvernieuwingscoöperatie…

  En het is NOG STEEDS (na al die jaren zogenaamde *samenwerkingen, verbeteringen, expertise, insteken van moeite en geld dat via fondsen opgehaald is, enz., enz.*) een ‘zooitje’ is….

  Laat ik maar hopen dat ze dit keer (zacht gezegd) eens wakker worden en er écht eens iets aan gaan doen…

  -Als je me niet gelooft, dan zou ik zeggen – als je tijd hebt tenminste – bekijk het nog eens goed en beoordeel dan maar zelf!

 5. @anoniem…pff die is wel uit het hart zeg. Normaliter plaats ik anonieme posts niet, maar denk dat ik mijn regel lekker overtreed en dit laat staan. Zal blijven schudden, al is het alleen maar omdat ik nog steeds denk dat het beter en anders kan, als de neuzen maar 1 kant op staan en iedereen hetzelfde voor het Onderwijs in Nederland wil bereiken ipv voor zichzelf. Lees echter ook mijn post van vandaag met daarin wat nuances omdat er ook goede mensen bij Kennisnet werken, die er wel in blijven geloven en positieve reclame verdienen door inspanningen. http://www.karinblogt.nl/?p=2422

Reacties zijn gesloten.