Laat niet als dank voor het aangenaam verpozen….

Even over ons gemopper over de staking van de vuilnismannen/vrouwen en de vervuiling van bijvoorbeeld de binnenstad van Utrecht. Het verbaast mij dat we naar de stakers wijzen dat het nu een bende is. Volgens mij is het “onze troep” en “wij” flikkeren het bij gebrek aan ruimte in een prullenbak dan maar gewoon op de grond.
Wiens zolder werd er leeggetrokken op Koninginnedag en wie liet de spullen op straat liggen als het niet verkocht was? Wie heeft de Giro naar Nederland gehaald? Wie verkopen er op vrijmarkten eten en drinken in plastic “weggooi” verpakkingen? Toch niet de ambtenaren die het weer ophalen?
Het feit dat wij last hebben van het zich ophopende vuil is onze schuld en niet die van de ophaaldiensten. Sterker nog…door je vuil op straat de plempen steun je de actie van de ambtenaren want “wij” hebben last van onze “eigen” zooi.
Wil je een tip? Neem je afval mee naar huis…en bewaar het even voor betere tijden. De actie is verlengd, dus binnenkort krijgen we Napolitaanse toestanden. En maar doorplempen op straat. Ik kan er straks een aardig woninkje van inrichten want blijkbaar kun je ineens grof vuil ook oeverloos op straat neerzetten.
Als wij maar van het vuilnis af zijn.
Relatie Onderwijs maar even verklaren…wat een knaller van een LLB opdracht zeg 🙂

afvalberg2.jpg