Knip en plak generatie opgepast.

Afgelopen week had ik het met mijn jongste zoon over zijn scriptie middelbare school, waaraan hij als alles zo goed blijft gaan, aan het eind van dit schooljaar gaat beginnen. De scriptie handel, schooloverstijgend, is net zo’n handel als indertijd de samenvattingen van de te lezen gedrochten voor de literatuurlijsten. We ruilden en ik zat me even af te vragen hoe we vermenigvuldigden…volgens mij van die stinkende kopietjes op bijna zwart papier. Afijn, de jeugd van nu heeft het makkelijker met zoeken naar de informatie en samenvattingen, maar weer moeilijker doordat knippen en plakken bij een beetje gedigitaliseerd docent niet echt makkelijk is.

In veel ELO’s zit inmiddels plagiaatcontrolesoftware (niet heel goedkoop trouwens). Via de weblog van Margreet vd Berg kwam ik bij een online plagiaat detector, Paperrater.
Maar goed dat het tweetalig VWO na de 4e klas stopt, want volgens mij (las ik ook bij Magreet) gaat het alleen op voor Engelse teksten.
Dan is het andere pakket waar naar gelinkt wordt wel weer heel goed voor Nederlanders die Engelse teksten moeten schrijven, de Vocabulary builder.

Is er eigenlijk Nederlandse software voor plagiaatcontrole? Zou bij sommige bedrijven wel handig zijn….duurbetaalde plannenschrijvers zijn soms ook niet vies van copy/paste knop en soms niet eens slim genoeg om de naam van eigenaarschap uit Word documenten te verwijderen bij de eigenschappen.

Paper Grader

4 reacties

  1. @funkyfre, helemaal met je eens! Het moet eens klaar zijn met schrijf een verhaal over Napoleon 🙂 en voor deze keer laat ik zelfs de reclame naar je site staan.

Reacties zijn gesloten.