TGIF: Klikspaan, boterspaan….sliepuit

Natuurlijk is het niet al te slim en netjes om bij frustraties het Twitteraccount van je werkgever erbij te noemen, aan de andere kant…nu is het voor mij een leuke bron om over te schrijven.
Mijn keukentafellief, die vorige week een zeer gefrustreerde Tweet de wereld in stuurde, omdat de eerste cursusdag uitdraaide op ICT gehannes, vormt dus de basis voor deze post.

Het account dat hij noemde in zijn Tweet,  is er een dat zelf nogal wat uitglijders maakt, als het openbaar publiceren van een sterfgeval van collega’s of studenten met volledige naam en het openbaar maken van een 06 nummer van een docent. Daarnaast de klassieke fout, zenden zenden zenden en heel soms een antwoord.
De frustratie Tweet is gekopieerd door de dienst (neem aan marketing en communicatie) en naar de leidinggevende gemaild.
Deze pakte dat vanzelfsprekend voortvarend op, vingertje, foei en wil je dat niet meer doen (is natuurlijk ook terecht, maar dat terzijde).

Gisteravond had ik contact met een docente van ROC ASA, dat na de defusering van Amarantis een doorstart maakt. Mooi lijkt me, dan hebben leerlingen in Utrecht en omstreken in elk geval een keuze.
Van oorsprong (ik weet niet of dat nog zo is) had ROC ASA een christelijke signatuur en dus kozen ouders ook heel bewust voor.
Nu schijnt ROC ASA vanaf 1 december een nieuwe naam te hebben en wordt dat in Utrecht al met vlaggen bekend gemaakt.

Kijk, wat mij betreft had, in plaats van het doormailen van Tweets, hier iemand even wakker moeten zijn.
Zou de nieuwe naam: MBO Utrecht het andere ROC nou blij maken. De benaming is erg verwarrend voor (aankomend) studenten. Is daar tussen de 2 scholen wel contact over geweest of communiceren concullega’s niet met elkaar?

Even voor de helderheid hemelsbreed zit er 650 meter tussen de bijvoorbeeld de 2 ICT opleidingen: Beiden waren voorheen ICT academies en zijn nu MBO Utrecht en ICT College

 

Het is te hopen dat de beide scholen niet
weer een heel luie huisstijlontwikkelaar in dienst nemen want
Kijk eens naar oude ASA stijl (huidige website) en oude (in publicaties en op de buitenmuren nog veel gebruikte) ROCMN huisstijl

 

 

 

 

Ach wat mij betreft de vlag uit voor alle docenten van de Utrechtse MBO scholen want het is per slot van rekening de dag van de leraar en onderwijs staat 100% voorop.