Kennisnet en ambassadeursschap.


Morgen is er weer een Kennisnet ambassadeurs bijeenkomst bij het Clusius in Hoorn. Dus voor mij (ik ben er niet bij) even de noodzaak tekst en uitleg te geven. Mijn ambassadeursschap sneuvelt vanwege de veranderende taakinhoud. Als ambassadeur moet je de schakel zijn tussen ROC/AOC en Kennisnet en zorgen dat collegae weten wat Kennisnet te bieden heeft. Kennisnet vergoedt een deel van de kosten als Ambasadeur aan school, dus een heel aantrekkelijke combi. Persoonlijk vind ik dat je dan ook de tijd die je hebt voor het ambassadeursschap zo goed mogelijk te gebruiken. Dat lukt me niet meer, zelfs Grassroots stort in. Gelukkig heb ik waarschijnlijk een volwaardige vervanger (papieren en afspraken nog in de bureaula) en kan dus op 5 november tijdens de landelijke bijeenkomst van alle ambassadeurs met een gerust hart mijn rol overdragen.
Kennisnet timmert onvoorstelbaar aan de weg en venieuwd de sites (het zijn er heel veel) constant. Ze verdienen wat mij betreft meer erkenning en herkenning en we gebruiken als ROC veel te weinig van de gedeelde kennis via Kennisnet.
Je kunt je trouwens als je nog geen ambassadeur van Kennisnet bent, nog steeds aanmelden als school.
Ikzelf zal met name de ambassadeursbijeenkomsten wel missen, daar waar we vorig jaar de Grijzen en Groenen waren (onze ambassadeursclub is een gemengde) zijn we toch als club een netwerk geworden. Natuurlijk komen we elkaar overal tegen, maar een ritje Wolvega zit er vast dit jaar niet in.
Oh ja en ik zag er weer een nieuwe site, waar ook mijn blogposts zichtbaar gemaakt worden, uit het oog is dus niet uit het hart. Dag ambassadeurs en hallo Innoveertigers 🙂

Blogged with the Flock Browser