Kenniskring “Leerkracht in de 21e eeuw” en kaneelstokjes

Vandaag hadden we de tweede kenniskring bijeenkomst in de School voor de toekomst (hoe toepasselijk).  Deze kenniskring bestaat uit een zeer gevarieerd gezelschap (ROC’s en AOC’s en Kennisnet) die zich voor een deel ter voorbereiding aan de IT conferentie bezig houdt met de ICT competenties van docenten en de visie van organisaties over onderwijs en ICT. Het andere deel lijkt mij een voortgaande kennis en ervaringsdeling na de IT conferentie.
Vorige keer waren we eigenlijk al tot de conclusie gekomen dat we het allemaal met elkaar eens zijn, en hebben we lekker kunnen klagen en mopperen. Vandaag zijn we aan de slag gegaan met meer oplossingsgericht denken en uitwisseling van kennis: bijvoorbeeld wat is het doel van deze Kring en wat willen we bereiken en natuurlijk hoe willen we dat bereiken. Lees trouwens bij we, iedereen die affiniteit heeft met onderwijs en met name Onderwijs en ICT.
In een speeddate setting (ofwel Wereld Café)  werd er gewerkt met drie grove oplossingsonderwerpen die de vorige keer boven tafel gekomen waren. De uitwerkingen staan nog op het tafelkleed en we gaan er na publicatie mee aan de slag. Volgende maand meer.

Oh ja: de kaneelstokjes…….bah wat lekker!!!
200px-cinnamomum_verum.jpg