Kennisabonnent bij OU…ik zeg doen!

Daar krijg ik nou bij voorbaat al “een vol verwachting klopt mijn hart” van. De Open Universiteit start met een Kennisabonnement voor onderwijs- en leerwetenschappen.  Wilfred Rubens schrijft daar een uitgebreider stuk over op zijn weblog.
Ik heb al een paar modules van Onderwijskunde gedaan en daarover was ik niet heel enthousiast, vooral de module eLearning wat en hoe was 2 jaar geleden ernstig aan revisie toe. Ook had ik als ervaren Blackboard gebruiker wat last van het onvoldoende en verkeerde gebruik van Blackboard. Inmiddels zal dat allemaal wel verbeterd zijn want de OU timmert echt aan de innovatieve weg.
Wat ik wel hoop is dat de inhoud van de service Kennisabonnement zo laagdrempelig is dat alle docenten van alle onderwijsvormen er vol aan gaan meedoen. Ik zie echt grote kansen voor de verbetering van de kwaliteit van docenten en dus onderwijs. Ook zie ik een heel grote kans om een Kenniscommunity te vormen. Stel je toch eens voor dat daar de uitwisseling van kennis op een plaats verzameld zou kunnen worden.
Mijn oproep aan de Open Universiteit is wel: maak vooral ook gebruik van de kennis die er is buiten de OU en hou het behapbaar en begrijpelijk. Niet iedere deelnemer is een universitair geschoolde. Verzamel ook alles zoveel mogelijk achter 1 deurtje. Thematische vraagbaken met de daarbij behorende bronnen bijvoorbeeld…ik zoek en ik vind.
Leg ook duidelijk de link naar de 7 beroepscompetenties van docenten zodat zij kunnen aantonen echt actief met hun ontwikkeling bezig te zijn. Certificaatjes en een register is papier….leren, toepassen en aantonen is de kunst.
Goh wat wil ik graag meedenken zeg…oh doe ik nu al natuurlijk.

Enne: klikken en starten maar

Eén reactie

  1. Dank voor deze post, Karin. En dank voor het meedenken. Misschien moeten we maar eens wat afspreken om hierover verder te ‘bomen’.

Reacties zijn gesloten.