Jack’s minuutje van bekendheid?

Op de oude nog steeds actieve (anders verbreken de links) weblog kreeg ik gisteren een reactie binnen op een post uit april 2009. De reactie was als volgt (ik heb er een heel klein stukje uit gehaald omdat dat niet relevant is voor deze post):

karin is een arrogant type met een tunnelvisie en weinig respect voor mensen die hun kop boven het maaiveld uitsteken, en je anders voordoen dan dat je bent om gratis gadgetz en relatiegeschenken af te troggelen van ondernemers op de promz beurs past helemaal in dat straatje thuis. fucking triest! jammer dat jou soort beurs bezoekers het verpesten voor beursorganisatoren en exposanten vind ik.

succes met je leven zzp-er!

Jack vulde een een fake e-mail adres in jack@kpn.com, en de link naar het UWV bij zijn site.

  • Een zeer oude blogpost waar aan alle kanten staat dat het weblog verhuist is, dus waarom dan daar zo’n reactie?
  • Als je dan iemand voor rotte vis uit wilt maken doe het dan met naam en toenaam en correct e-mail adres.
  • Kennen wij elkaar Jack?

Waarom ik dit publiceer? De reactie weghalen is makkelijker natuurlijk, leer mij reacties en reacties daarop kennen, maar waarom doen mensen dit? Nee jullie hoeven niet te bevestigen dat ik arrogant ben en een tunnelvisie heb (waar is mijn bril)
Moeten we overal slotjes op gaan zetten en eerst een reacties controleren voor we publiceren?
Volgens mij heb ik het al eens gevraagd…maar wat doen anderen?
Terugkijkend naar bijvoorbeeld het verhaal van Romano Sandee en zonder bronvermelding veranderen van een tekst..daar werd gewoon door de blogger de hele post inclusief commentaar weggehaald…da’s ook een oplossing.
Weet je dat ik tegenwoordig nadenk over links. bronnen en titels van posts…alleen om zulke shit te voorkomen.
Je kunt natuurlijk ook de veilige weg kiezen en nooit iets over iets vinden…maar wilde nu net doorgaan met juist wel een mening hebben.

Eén reactie

  1. Je moet juist wél een mening hebben en blijven houden! Je moet je alleen niets aantrekken van mensen die daar een probleem mee hebben.

    Geen slotjes, geen moderatie: gewoon iedereen z’n zegje laten doen. Een negatieve comment zoals van Jack zegt immers veel meer over hem dan over jou.

    Specifiek deze Jack, maar eigenlijk in het algemeen: als je een sterke mening hebt en ventileert, zul je altijd mensen treffen die het er niet mee eens zijn. Soms tot in het botte toe, dat is nu eenmaal een gevolg van een sterke mening hebben en niet in het gemakkelijke, grijze midden blijven zitten (zie http://headrush.typepad.com/photos/uncategorized/loveandhate_10.jpg, qua thema hel anders maar tegelijkertijd wel gepast).

Reacties zijn gesloten.