Jaarplan 2010 van Kennisnet

Ja, voor wat hoort wat en sorry, rijkelijk laat (30 november geschreven)
Zag gisteravond ineens dat mijn weblog genoemd wordt in het jaarplan van Kennisnet, daar moet dan natuurlijk wel iets tegenover staan.
Wat een dik plan, was mijn eerste gedachte. Mooi overzichtelijk en veel goede ideeen. Vind trouwens ook de embedded mogelijkheid om het plan gewoon online door te bladeren technisch fraai en het risico dat je op afdrukken klikt als je de pdf gedownload hebt is minder groot.
Hoop dat het credo: wie schrijft die blijft niet voor Kennisnet geldt. Er is nog vreselijk veel werk te doen. Kennisnet is wat mij betreft de club die dat zou moeten doen en kan doen. Bij de Cyberouderavond vorige week kenden heel veel ouders Kennisnet (nog) niet. Ook veel te weinig docenten maken gebruik van de inhoudelijke zaken die Kennisnet biedt.
Volgens mij ligt dit jaar de grootste uitdaging bij de Wikiwijs en vooral het krijgen van draagvlak, pittige klus!
Kennisnet zelf moet oppassen niet een onderzoeksclub en plannenmaak club te worden, maar daar kunnen we natuurlijk allemaal samen voor waken, want mijn ervaring met Kennisnet heeft me inmiddels ook geleerd dat je gehoord wordt als je iets vindt.
Ik wens de uitvoerders van de plannen heel veel wijsheid, draagvlake en resultaten toe.