Is het inteelt of heet het netwerken?

Waarom steeds bij andere blogs reageren als ik een eigen blog heb om eens wat te vinden van inteelt of netwerken. Ook ik word af en toe beticht lid te zijn een van een inteelt clubje. Mijns inziens bestaat mijn werk voor een groot deel uit netwerken. Gelukkig geeft mijn leidinggevende mij de ruimte, sterker nog het staat in mijn functieprofiel. Het begon eigenlijk een paar jaar geleden bij onze Blackboard gebruikersdag waar wij andere ROC’s die meededen aan Grassroots uitnodigden te komen “gluren bij de buren”. Met als gevolg dat ca 5 ROC’s elkaar over en weer uitnodigen om te laten zien wat er bij hen gebeurt, is dat inteelt? Nee, kennisdelen en netwerken.
Kennisnet heeft vanuit ROC’s en AOC’s verschillende ambassadeursgroepen gefaciliteerd, onze club was de eerste ROC en AOC menging. Grijs en Groen. Ongeveer 6 keer per jaar komen we bij elkaar, leren van elkaar, wisselen uit en laten elkaar zien waar we mee bezig zijn. Hartstikke goede groep, veel contacten en bij elkaar op locatie op bezoek (Wolvega inclusief bon). We sparen inmiddels T-shirts! Inteelt, nee…kennisdeling en netwerken.
Edubloggers die naar elkaar verwijzen, die samen de IT conferentie beblogt hebben en ja die elkaar ook in Twitter, LinkedIn, Plaxo en weet ik veel waar tegen komen. Inteelt? Nee dat zijn mensen die vanwege hun functies de opdracht en het plezier hebben te kijken wat er gebeurt in de wereld die Onderwijs en ICT heet. Inteelt? Nee, netwerken en kennisdelen en die kennis vervolgens delen met hen die niet die luxe hebben en met name gebonden zijn aan lesgevende taken. Kijk daar zouden we het eens over moeten hebben: docenten zouden in hun weekjaartaak netwerken op moeten (kunnen) nemen, dan kunnen zij ook delen in de kennis en zien wat er aan de andere kant van de schutting gebeurt, scheelt minstens 50x het uitvinden van het wiel.

Blogged with the Flock Browser