IPON dag 1….na nootje

Natuurlijk is bovenstaande foto een geintje en heeft NIETS met SMART en de borden te maken….mijn dreigement om met een watervaste stift op alle borden mijn naam achter te laten zou bij de IPON onhaalbaar zijn.
Wat mij bij zowel Onderwijs&ICT als IPON echter zo vreselijk tegenvalt is, dat blijkbaar nog steeds techniek en ICT een doel is en geen middel. Natuurlijk zijn die berg gratis beurzen voor exposanten een drama…ook bezoekers hebben het zo gezien. (als commercieeltje…de beslissers lopen er ook niet rond).
Ook die mooie schuiftafels of neergelegde digiborden….welk probleem los je op met de inzet van alle toeters en bellen die ik vandaag gezien heb?
De presentaties in de theaters zijn eigenlijk kermisattracties…heel lastig voor presentatoren om over de herrie van de buren heen te komen..en oh oh oh… het is 2010!!!!!¬† Ik kan bij MacDonalds beter, sneller en in elk geval…draadloos internet gebruiken en daar kan ik voor 1 euro nog een hamburgertje naar binnen schuiven.

De presentaties  die ik bijgewoond heb:
Een discussie over Mediawijsheid…ik wacht nog op de discussie..als je 3 mensen op een barkruk zet met een discussie leider ervoor…heb je geen discussie als die 4 mensen zichzelf vreselijk belangrijk vinden en alle zinnen met IK beginnen..man iedereen heeft tegenwoordig een boek geschreven.
Daarna een leerling volgt zichzelf systeem met Follow.me. Het is een aardig concept..tot ik een papiertje kreeg om mijn reactie op te schrijven….wat een gemiste kansen. Als je digitaal gaat met het argument dat je dan niks kwijt raakt…maak dan alles digitaal.
De derde was van Dactique…vanuit mijn huidige functie de moeite waard..gluren bij de buren…mooie presentatie, goede plaatjes en praatjes en compliment…heel goed wel het eigen product TeleTop vermelden maar niet promoten..Goed zo!

Misschien een holle kreet..maar het hele concept kan volgens mij anders. Waarom geen postersessies, Teachmeetruimtes op thema, netwerken door vinden en verbinden? Waarom dat frontale gebabbel?
De goede dingen die ik morgen ga bekijken daargelaten…Creative Learning Labs is er ook, Waag society ook..heb dus nog niet alles ervaren.
Mijn brein rommelt en mijn toetsen bord rammelt….wil wel eens meedenken hoe het anders kan!

2 reacties

  1. Helemaal mee eens; volg je de discussie op Linkedin, Onderwijs 2.0: Overkill aan ICT beurzen?
    Zou er ook graag mede voor willen zorgen dat er iets georganiseerd wordt dat gaat over wat je nu allemaal aan die mooie snufjes hebt – of niet hebt – en hoe je ze in kunt zetten, kortom, over didactiek dus.

  2. @Ineke, ik heb net een lange reactie achtergelaten in LinkedIn, persoonlijk vind ik LinkedIn daar niet echt een goede plaats voor..te gesloten. Maar ook daar een hele berg suggesties achtergelaten. ZZP plein is er wat mij betreft een van en Postersessies, Bloggercorner voor live verslagen en webinairs.

Reacties zijn gesloten.