Iphone in beta onderwijs, Planeten Paultje

Bijvoorbaat sorry, maar ik weet echt de achternaam van de presentator niet, zijn collegae zeiden dat’ie Planeten Paultje genoemd werd. Weet niet of dat een compliment is, maar ik wil dat wel even geven. Paul liet vanuit zijn beta achtergrond IPhone applicaties zien (geloof dat ze allemaal 0.69 cent zijn).
Blijkbaar zit er in iedere Apple een zwaartekracht meter, hij liet even iets zien.
“Bouwkunde Paul”; leuk is Roller Coast Physics, aanzetten en in een 8-baan gaan zitten, de data van alle bewegingen zie je dus op je scherm. Resultaten kun je naar jezelf mailen.
Clinometer, is een hoekmeter die je zowel in graden als in percentages kunt laten zien, leg je de Iphone plat dan wordt het een waterpas.
Protractor is ook een hoekmeter maar daarvoor maak je eerst een foto in welke stand dan ook en daarna kun je over de foto heen de hoekmeter aanzetten.
Geoloog Paul liet de seismograaf op de Iphone zien, I-Temblor ook een seismografisch programma (was daar het spoor als opper Alpha helemaal bijster).
Och als astronoom doet Paul het ook niet slecht: wat dacht je van Starwalk mooi grafisch, vol sterrenbeelden en de Iphone zoekt met de GPS jouw sterrenheml natuurlijk even op. Wil je meer statisch neem je gewoon Starmap.
Muzikant zal Paul niet worden maar Ocarina maakt toch echt een fluit van de IPhone. Wil je zere oren? dan pakken we Signal Sweet.
Enne weet je wat er de hele tijd niet uit mijn tas kwam? Juistem: de HTC Touch Diamond……zou die dat ook allemaal kunnen?
Conclusie: wat zou je je onderwijs onvoorstelbaar grappig leerzaam en leuk kunnen maken met de Iphone, moet je wel een docent als Planeten Paultje in huis hebben.
Fluitje van een cent…..videootje gevonden
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RhCJq7EAJJA&hl=en&fs=1]

Blogged with the Flock Browser

0 reacties

  1. Ok, ok, als ns-docent ben ik nu dus echt om. Nou ja, bijna dan. Kun je met zo’n ding ook bellen?

Reacties zijn gesloten.