Internet Memorie effe pluggen

Via Twitter toch even het persbericht van Pauline Maas laten sturen. Leuke is dat Pauline offline spellen over online dingen maakt. Het internet Kwartet en nu nieuw InternetMemorie.
Uit het persbericht:

Vanaf vandaag is het InternetMemorie beschikbaar. Het spel is bedoeld als discussiestarter voor opvoeders over internetgedrag van kinderen vanaf groep vijf. Het gebruik van het internet door kinderen stelt steeds nieuwe uitdagingen aan opvoeders! Vaak hebben opvoeders geen goed beeld van het internet gedrag van hun kinderen. Ook kinderen gaan hier meestal niet bewust mee om. Uit het onderzoek van SCP “NL kids online” blijkt, dat 83% van de kinderen tussen zes en tien jaar gebruik maakt van internet. Vooral het internetgebruik door jonge kinderen is toegenomen.
Het InternetMemorie is speciaal ontwikkeld om jonge kinderen bewust te maken van hun eigen internetgedrag. Het memoriespel is een spel met kaartjes waarop afbeeldingen staan die betrekking hebben op mediawijze onderwerpen. Vanaf groep vijf van de basisschool kan dit spel gespeeld worden. Door de stoere plaatjes kan het ook gebruikt worden in het speciaal onderwijs. Omdat de kinderen in groepsverband het memoriespel spelen worden ze op een vrolijke manier geconfronteerd met hun eigen gedrag en dit geeft stof tot nadenken.
Kijk voor meer informatie op de site van Pauline….ze geeft trouwens ook vreselijk leuke gaming workshops en heeft er zelfs een boek over geschreven.