Inspiratie gehaald en gebracht #idrocmn

Na de kritische blogpost gisteren, vanzelfsprekend ook een verslag van mijn ervaringen als ex-ROC’er bij de inspiratiedag van het ROC Midden Nederland, sector economie (enzovoort).
Allereerst complimenten aan de leerlingen en de organisatie, want naar ik begreep is e.e.a in een maand in elkaar gezet en georganiseerd. Zo’n 500 docenten werden verwacht bij een inspirerende dag vol workshops van verschillende lengtes.
Een Keynote spreker? maar ook de onderwijsvisie van het ROC gepresenteerd door Leonard Geluk waren plenair.
Gelukkig waren en echt veel leerlingen (daar worden het studenten genoemd) betrokken bij deze dag en daar zitten echt weer de beginnende (en al heel goede) beroepsbeoefenaars tussen. Jassen aanpakken maar ook even een microfoon pakken…dat zijn top leerlingen. Misschien even ter verduidelijking…we hebben het over de niet al te best bekend staande omgeving  Amerikalaan op het Kanaleneiland in Utrecht.
Ik plofte er in, net rond de lunchtijd want oud collega’s zien is heel belangrijk…even voelen wat de watertemperatuur is.
Jammergenoeg was de presentatieruimte nog net niet op orde en de hardware viel wat mij betreft onder archeologische opgravingen (inclusief de software windhoos 2003…). Mijn angst (usb/dropbox/2 varianten van PPT/PPTX) was dus gegrond en helaas…ook video’s moesten even opnieuw gekoppeld worden. Let hier even op: op deze locatie zit ook het ICT Lyceum…en is de docenten ook een doorn in het oog.
Afijn…Social Media in het onderwijs (presentatie hier)…volle bak en ook de daaropvolgende Mediawijsheid (presentatie hier, de koppen bij video’s zijn links naar de video’s) ook volle bak.
Heel leuk maar [VLOEK]….docenten die niet weten wat een RSS feed is, geen weblogs lezen, geen LinkedIn account hebben en social media volledig AFWIJZEN vanwege veiligheid en privacy….mogen we daar nu echt eens dwingend aan vertellen dat het 2011 is en hen naar het UWV verwijzen?
Dank voor de bloemen en de bonnen want ik had een goede middag….wat zou het leerrendement van de docenten zijn, behalve dat de schapen uiteindelijk in het midden van de kuil stonden?

4 reacties

  1. Je wordt steeds aardiger tegen ons. Het leerresultaat, de leerlingen doen het blijkbaar goed. Van wie zouden ze dat geleerd hebben denk je? Tijd voor kamelenvaart denk ik 🙂

  2. @ger…nou nog even iets doen aan dodo’s en struisvogels..kunnen we een dierentuin beginnen

  3. @ger Heo moet ik je bijdrage lezen? Cynisch, leedvermaak, boos? Geen idee op welk been (verkkerde) ik gezet wordt?

Reacties zijn gesloten.