Inspiratie door innovatie

Ja ja, ik weet het, andersom: Innovatie door inspiratie…maar ik kijk verder en wilde inspiratie halen door te kijken naar de innovatieprojecten.
Allereerst, handig om op de perslijst te staan en ik voldoe ook aan die rol, ik schrijf over het seminar. Kijk ook even op de zoekterm in Twitter, want vandaag was er heel goed van te voren een hashtag afgesproken en er werd goed verslag gedaan via Twitter.
Soms met een knipoog trouwens.
De door mij bezochte presentaties verdienen bijna allemaal een eigen blogpost, maar allemaal beschrijven red ik niet vanavond…kom dus gerust morgen even terug .
Dank aan Surf en Kennisnet voor de organisatie op een topplekje, Meeting Plaza in Maarssen (kruipend te doen). Dagvoorzitter Pieter Hendrikse ook voor het eerst live gesproken, vast niet de laatste keer.
Wat ik wel heel jammer vind is dat na vandaag de innovatiepot leeg is, juist terwijl onderwijs de goede kant op gaat en deze projecten stimulerend werken. Onderwijs kan zoveel leren van deze projecten die ook gelukkig gewoon mogen mislukken.
Een kritische noot, ook voor de toekomst: een project moet wat mij betreft een didactisch doel hebben en een probleem oplossen. Wat ik vandaag zag was wel veel….we willen een iPad…welk probleem gaan we erbij bedenken.
Stap eens af van de verheerlijking van een product en zoek naar open, herbruikbare op any device toepasbare oplossing van een probleem/onderzoeksvraag.

Zoals ook op twitter gezegd: kijk dit is innovatie een Cookie met een QR code.
Goede dag gehad, jullie mogen me vaker vragen.