Inspiratie brengen bij ex-collega’s #idrocmn

Allereerst: de hashtag is zojuist aan tafel vastgesteld #idrocmn, dus wil je reageren, vragen stellen of meepraten..gebruik die hashtag. Er zijn al 3 mij bekende twitterazi gesignaleerd.

Morgen heeft de sector Economie en Dienstverlening samen met de sector met de langste naam: Toerisme, Facilitaire dienstverlening, Horeca, Uiterlijke verzorging, Sport en Leasure (voorheen Recreatie) van het ROC Midden Nederland…pfffff een Inspiratiedag.
Allereerst vind ik het verschrikkelijk leuk om bij mijn ex-collega’s op bezoek te gaan. Heerlijk even bijpraten en luisteren naar de verhalen. Ook is het een eer om als extern presentator 2 workshops te mogen verzorgen, een over mediawijsheid en een over social media in het onderwijs. Met name voor mezelf omdat ik presenteren een heerlijke bezigheid vind.
Toch wil ik ook enkele kritische noten plaatsen…daar is een weblog voor (yep gelinkt aan mijn naam in het programma).

  • De website is het net niet…vooral de keuze van schapen is mij een raadsel….als er schaap over de dam is volgen er meer is het enige gezegde dat ik kan bedenken dat hout snijdt….maar kan ook slaapverwekkend (schaapjes tellen), als makke schapen naar de slachtbank geleid worden betekenen, ik heb em niet. En die K..muziek moet ik uit kunnen zetten.
  • Het programmaschema is erg ingewikkeld met 3 verschillende presentatie lengtes en het excel sheet dat als programma moet doorgaan schijnt (ik zit niet in de interne post) inmiddels aangepast te zijn, maar niet op de site
  • Meest verbazingwekkend echter, waar zijn de workshops over Blackboard? Waar is de club van Onderwijsinnovatie?

Ik  ken een aantal zeer gedreven ex-collega’s  van die sector en zelfs een van hen zeer goed, die zonder veel inspanning een prachtig verhaal over onderwijsvernieuwing, inzet van ICT in het onderwijs en het gebruik van social media had kunnen doen.
Maar ja…wat je ver haalt is lekker en onbekend maakt onbemind.
Ondanks dat heb ik er zin in en zeurpieten en zuurpruimen komen er bij mij niet in.