Inspiratie 2: Keynote Voorgeprogrammeerd

Christian van ’t Hof en Jelte Timmer van het Rathenau instituut lieten in hun Keynote Voorgeprogrammeerd   zien dat het denkwerk op internet sites als Google, Facebook, datingsites en stemwijzers voor je gedaan wordt.
Als je je Facebook account gebruikt om in te loggen op andere sites, komen de gegevens van beide sites samen, vandaar dat je soms een suggestie krijgt…ken je deze persoon…waarvan je denkt..hoe komt Facebook erop.
Nu tikkend denk ik ineens….ik heb LinkedIn in het hele verhaal gemist.
Christian en Jelte zijn met 9 studenten van de Haagse Hogeschool in een Minor van Human Technology (Haagse Hackers) echt aan het onderzoeken gegaan hoe dat persoonlijke nu werkt.
Er werden fakeaccounts op veel netwerksites aangemaakt en vervolgens werd door middel van screendumps gewoon verzameld  wat er gebeurde. Leuk bijvoorbeeld dat, je als je niet al te actief bent, toch exact 3 mails per dag van een datingsite krijgt waarin staat dat een persoon erg in je geïnteresseerd is. Ook op Facebook krijg je veel vrienden zonder er iets voor te hoeven doen.
Mooie van de Minor was dat het curriculum steeds bijgesteld werd naarmate het onderzoek vorderde, omdat er steeds iets nieuws ontdekt werd.
Er is een webstrijd  uitgeschreven, wat willen websites van jou (te winnen: 199.99)
En (daar ben ik heel nieuwsgierig naar) een boek, met de bevindingen, Voorgeprogrammeerd, op 27 maart is de presentatie.
Blijft er voor mij 1 vraag over….eens zien hoe sociaal Christian is: waarom heb je in Twitter profiel dit staan?

Ik heb even met mijn voorgeprogrammeerde browser gezocht en kwam op:
De ‘male chauvinist pigs’ de mannen die vrouwen als een stuk vlees beschouwen jammer!
Nanoot: 23:23 uur antwoord van Chris:
Male feminist pig=man die vindt dat vrouwen beter zaken doen en zich desondanks als een onbeheerste macho gedraagt.
Het zijn dus niet de vrouwen, maar de mannen die ik als een stuk vlees behandel – tijdens het kickboxen welteverstaan.
Geen ruzie krijgen dus met Chris, snelle reactie trouwens