In Yammer nu ook een community met externen mogelijk

Bij Paragin gebruiken we inmiddels Yammer ruim een jaar als intern communicatieplatform. Vooral de verslaglegging van de activiteiten buiten de deur is voor de programmeurs een mooie manier om op de hoogte te blijven. Ook artikelen en links (vaak ook gewoon lollige dingen) worden gedeeld. We hebben er inmiddels ook groepen in aangemaakt, want de voor mij onbegrijpelijke codes van programmeurs zijn niet zinvol. Wat tegenwoordig ook vaak gebeurt is een kreet om hulp, wie zit er nog online…en kan me even helpen. Door #yam aan mijn Tweets toe te voegen hoef ik maar 1 bericht te tikken.
Deze week ontdekte ik dat je nu ook communities kunt maken in Yammer met externen (die dus wel Yammer gebruiken maar een andere mailextensie hebben). Zou dat wel eens willen proberen, denk dat je daarvoor wel de betaalde Yammerversie moet hebben.
Trouwens, de gratis versie (en inmiddels veel plug-ins in bijvoorbeeld Flock of Firefox) maken het ook de moeite waard om bijvoorbeeld eens met een docententeam te gebruiken, scheelt heel veel mail versturen en bellen.
Communities_illustration

2 reacties

  1. Karin, we gebruiken de betaalde versie 🙂 Het is alleen niet te zien blijkbaar, waarschijnlijk omdat ik als groepeigenaar die functionaliteiten heb. Kom maandag maar eens kijken hoe die extra tools er uit zien 🙂

  2. @jeroen, ook ik kan een nieuwe community starten zag ik, nu alleen nog een vrijwilillige externe zoeken die mee wil doen 🙂

Reacties zijn gesloten.