Ik word een zeikerd…of?

Waar ik voorheen schouderophalend over kleine en grote ergernisjes heen stapte, heb ik nu soms zoiets als…daar ga ik wat van zeggen of aan doen. Ik word een ouwe zeikerd.

Is dat raar?

Raar: 1) Afwijkend van de norm 2) Anders 3) Apart 4) Bedenking 5) Bespottelijk 6) Bevreemdend 7) Bijzonder 8) Bizar 9) Briek 10) Curieus 11) Draaierig 12) Dwaas 13) Eigenaardig

Binnen mijn cirkel van invloed
Regelmatig loop ik langs de ROC locaties in mijn wijk. Zeg maar het ouderwetse rondje dat ik vroeger met mijn verkering liep. Toen was het standaard dat in de pauzes de collega’s ee frisse neus haalden en onderweg studenten aanspraken op hun gedrag. Ik kom nu zelden de correcties onderweg tegen. Toen ik maandag verschillende keren door een jointwalm liep en er 1 keer iets van waagde te zeggen (is school zo saai dat je een joint nodig hebt?) Grote bek toe dus.
Ik heb voor het eerst in mijn leven een mail gestuurd en erover geklaagd. Er kwam trouwens een uitstekende mail terug, met een telefoonnummer om te bellen en de uitnodiging voor een kop koffie

Ik vind het raar, dat

  • zoveel leerlingen binnen schooltijd blowen!
  • het de leraren niet opvalt dat studenten stoned in de klas zitten.
  • mensen die hun kinderen met de auto naar school brengen, de auto overal neerflikkeren en ook niet reageren als je er een opmerking over maakt. (Dat ken je vast wel…..je volledig negerend passeren).
  • ouders kinderen niet corrigeren als ze chronisch snerpend aan het gillen en krijsen zijn.
  • een mevrouw bij de supermarkt alle avocado’s even beknijpt of ze wel eetrijp zijn
  • hondenbezitters de stront laten liggen

……ik word een ouwe zeikerd

Buiten mijn cirkel van invloed

Ik vind het raar dat een transvrouw die goed kan darten onder vuur ligt. Dat twee van haar concullega’s uit het nationale team gestapt zijn met als argument dat een ‘biologische man’ mee mag doen met de vrouwen.
We hebben het over darten he….niet over gewichtheffen of boksen (ik zal nu wel weer een transvrouw beledigen, maar ja ik ben een zeikerd).

Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen met darten? Zijn die pijlen zo zwaar? Moet je heel hard gooien? Kunnen mannen beter mikken.
Dat laatste betwijfel ik, gezien de wijze waarop ze pogen staande te plassen en dan nog een gat van een meter weten te missen)

Uitsluiten van wie dan ook waar dan ook vind ik raar!.

Het is wat tegenwoordig…al die rare fratsen

2 reacties

  1. Ssssh, niet verder vertellen, het is onze leeftijd. We hebben helikopterview.. heel fng en confronterend !

  2. Als het mag zit ik bij jou in het team. Ik herken het volledig. Ik ben in mijn blog de hondenpoep nog vergeten te benoemen! (Mijn buurvrouw heeft eens in alle drollen die hier in de slootkant lagen een feestelijk cocktailprikkertje, met onze driekleur eraan, geprikt. Vond ik ludiek, maar bood geen oplossing. Het lijkt, nu er poepzakjes en vuilnisbakken geplaatst zijn, beter te gaan.

Reacties zijn gesloten.