Ik steun De Werkvereniging

Bijna direct na de oprichting van De Werkvereniging heb ik me bij hen aangesloten. (heet dat zo?). Ik ben een lakse steuner bij verenigingen, lui eigenlijk. Wel aansluiten en netjes de vragenlijsten beantwoorden, maar verder niets doen. Tot nu….want een blogpost is ook iets doen!

De Werkvereniging zet zich in voor Modern Werkenden, dus niet uitsluitend eenpitters of kleine ondernemers, maar voor mensen die anders, dan in loondienst of op contractbasis, werken. Ze maken zich hard voor de hervorming van de arbeidsmarkt en een sociaal stelsel waar ‘iedereen’ van mee profiteert.

In ons polderende land waar de grote vakbonden de dienst uitmaken aan de onderhandelingstafels en een aantal regeringen op rij doof en blind waren voor mensen die zelf willen kiezen hoe en waar zijn werken, is het hoog tijd dat De Werkvereniging mee gaat praten. (zo dat was een te lange zin).
Vakbonden en de regering willen eigenlijk het liefst dat mensen voor een baas werken en daar hun 40-jarig jubileum ook vieren. De ideale arbeidsmarkt zien zij enkel bestaand uit werkgevers en werknemers. Meer smaken zouden ze liever niet zien en dat merken de Modern Werkenden in alles, maar vooral hun portemonnaie.

Ik ben en blijf ondernemer
Ik ben, ondanks dat Corona en ander gedoe een forse terugval in inkomen veroorzaakte, een blije ondernemer. Trouwens er is geen werkgever die zit te wachten op een gebekte tante van 61 jaar, die niet in een hokje wil passen.

Ik ben Tozoloos
Bijna twee jaar geleden moest ik even minder werken en meer zorgen. Na het overlijden van mijn keukentafellief kon ik niet direct volle kracht vooruit. Toen Paul nog leefde kwam ik sowieso niet in aanmerking voor de eerste regeling, het inkomen van de partner werd meegeteld.
Ik heb dat toen persoonlijk als discriminatie ervaren, want het was niet mijn schuld dat de boel op slot ging en opdrachten opdroogden. Ik heb mijn kantoor opgezegd en ben gaan bezuinigen op luxe dingen.

Na zijn overlijden kreeg ik een nabestaandenpensioen dat net iets hoger ligt dan het sociaal minimum. Maar dat was maar een derde van wat er voor die tijd op de en/of rekening binnenkwam. Mijn jaaromzet van 2020 was logischerwijs echt heel laag en 2021 zal ook niet echt een dikke belastingaanslag opleveren (gelukkig).

Een rechtzaak kost geld
De Werkvereniging is een inzamelingsactie begonnen om 25.000 Euro op te halen zodat zij een rechtzaak tegen de staat te kunnen aanspannen. Ik doe de oproep om te steunen niet eens voor mezelf, ik red het wel…maar voor al die andere modern werkenden die echt het water tot aan de lippen hebben staan.

Ik steun dit initiatief van de werkvereniging in hun aanklacht tegen de staat.

De Aanklacht: ongelijke behandeling van werkenden die worden getroffen door de corona maatregelen

Zelfstandigen die worden getroffen door de coronacrisis krijgen hun inkomen aangevuld tot maximaal bijstandsniveau. Terwijl voor werknemers hun inkomen wordt gegarandeerd tot 3x modaal. Dit is onrechtvaardig omdat de coronacrisis geen ondernemersrisico is en de noodsteun van ons aller belastinggeld wordt betaald.. Lees hier verder

Als al die mensen, met een vaste aanstelling, nou eens 15 euro bijdragen.

…..dan krijgen we echt SAMEN Corona eronder!
DONEREN